Nieuws

Van Hooijdonk haalt uit: "Verbeek heeft roofbouw gepleegd op zijn beste speler"

Van Hooijdonk haalt uit: "Verbeek heeft roofbouw gepleegd op zijn beste speler"

Met nog twee wedstrijden te gaan en vier punten achterstand op directe concurrenten Sparta Rotterdam en Roda JC moet FC Twente ernstig rekening houden met directe degradatie naar de eerste divisie. Voorafgaand aan het seizoen zou je zeggen dat dat niet iets is waar de Tukkers rekening mee hadden moeten houden door het spelersmateriaal wat er voorhanden. Pierre van Hooijdonk is echter totaal niet onder de indruk van de selectie van FC Twente.

"Een uitzondering wil ik maken voor Oussama Assaidi", schrijft de voormalig aanvaller in zijn column voor Voetbal International. "Dat is een klassespeler die zo veel mogelijk zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. Maar de laatste weken is ook hij gaan delen in de malaise. Dat mag de ontslagen Gertjan Verbeek zichzelf aanrekenen. Verbeek heeft roofbouw gepleegd op zijn beste speler."

De oud-speler van NAC Breda en Feyenoord verklaart ook waar zijn mening vandaan komt. "Ondanks knieklachten heeft Assaidi gespeeld tegen AZ, twee maanden geleden in de halve finale van het bekertoernooi", kijkt Van Hooijdonk terug.

[google]

"Daarna moest hij voor elke wedstrijd worden opgelapt. Als Assaidi in die periode ook nog tegengoals gaat inleiden, zoals tegen ADO Den Haag en Feyenoord gebeurde, is er iets niet goed gegaan", is Van Hooijdonk eerlijk.

Ook een andere speler presteert volgens Van Hooijdonk niet zoals hij kan. "Typerend voor het manco bij FC Twente vind ik Adam Maher", vervolgt hij. "Een leuke voetballer aan de bal en zijn ontwapenende glimlach heeft hij nog steeds. Maar verder doet Maher in niets meer denken aan de beloftevolle middenvelder zoals we die kenden uit zijn periode bij AZ", besluit Pi-Air.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties