Nieuws

Van Hooijdonk stellig: FC Twente gaat top drie niet halen

Van Hooijdonk stellig: FC Twente gaat top drie niet halen

FC Twente won zaterdagavond knap met 2-1 van PSV. Daarmee pakten de Tukkers al de vierde overwinning in de eerste vijf eredivisiewedstrijden. Alleen bij FC Volendam werd er volstrekt onnodig verloren, waardoor FC Twente nu met twaalf punten uit vijf wedstrijden de vijfde plaats in de eredivisie inneemt.

Vorig seizoen deed FC Twente het al goed en ook dit seizoen laat de ploeg van Ron Jans weer goed spel zien. Rafael van der Vaart loopt echter nog niet te hard van stapel. "We moeten nu niet denken dat Twente derde gaat worden", vertelt hij NOS Studio Voetbal.

Presentator Sjoerd van Ramshorst brengt er nog tegenin dat FC Twente geen Europees voetbal meer speelt en zich dus volledig kan richten op de competitie. "Dat vind ik zo'n onzin. Je wilt als voetballer toch gewoon om de drie dagen spelen. Al die vervelende trainingen..." Van Ramshorst probeert het nog een keer door het argument dat clubs na Europese wedstrijden veel punten laten liggen op te brengen. "Het is geen voordeel", blijft Van der Vaart stellig. "Je moet altijd willen voetballen."

Pierre van Hooijdonk is het niet met Van der Vaart eens. "Het is toch een voordeel dat je niet op donderdagavond nog ergens naar Slovenië moet om daar te spelen, kort dag op de volgende eredivisiewedstrijd. Je kunt nu meer je tijd nemen voor spelers die wat lichte klachtjes hebben." Van der Vaart wil er nog steeds niet in mee. "Ik vind het excuses zoeken. Je wilt gewoon spelen. Ik deed het altijd beter als ik vaker speelde, dan alleen maar trainde in een week." Marcel van Roosmalen vindt maar gek dat de oud-speler van Tottenham Hotspur zichzelf vergelijkt met FC Twente. "Daar heeft Twente toch niets aan."

Van Hooijdonk denkt dat FC Twente een voordeel heeft ten opzichte van andere ploegen doordat het geen Europese wedstrijden hoeft te spelen, maar denkt desondanks niet dat de Tukkers de top drie kunnen halen. "De top drie is voor mij de ouderwetse. Ajax eerste, PSV tweede, Feyenoord derde", aldus Van Hooijdonk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties