Nieuws

Van Marwijk wil Douglas voor het EK

Van Marwijk wil Douglas voor het EK

Bondscoach Bert van Marwijk hoopt nog voor de Europese titelstrijd in de zomer van 2012 te kunnen beschikken over Douglas.

De verdediger van FC Twente heeft sinds afgelopen woensdag de Nederlandse nationaliteit. ''Onze pogingen zijn er op gericht hem voor die tijd speelgerechtigd te krijgen'', zei Van Marwijk.

De voormalig Braziliaan heeft daarvoor dispensatie van de internationale voetbalfederatie nodig. Dit omdat hij niet aan de eis voldoet dat hij al vijf jaar in Nederland woont. Dat is pas kort na het EK het geval.

Afwachten

Bondscoach Bert van Marwijk beseft dat hij moet afwachten of FC Twente-verdediger Douglas voor het EK van 2012 dispensatie van de FIFA krijgt om voor Nederland uit te komen. ,,Het blijft afwachten, maar ik ga ervan uit dat het voor het EK rond moet zijn.”

De voormalig Braziliaan ontving deze week zijn Nederlandse paspoort. Voordat hij voor Oranje uit mag komen (ook in oefenduels) moet de wereldvoetbalbond het verzoek van de KNVB om hem dispensatie te verlenen beoordelen.

Defensieve opties
,,Normaal gesproken is hij pas speelgerechtigd ná het EK, want dan is hij vijf jaar in Nederland,” zei Van Marwijk vrijdagmiddag in Zeist. ,,Nu moet de KNVB dispensatie aanvragen, dat zal snel gebeuren. Maar het blijft afwachten óf het gaat lukken. En wanneer dat gebeurt. Ik verwacht niet dat het een kwestie van weken is, eerder langer.”

Toch heeft Van Marwijk er wel een verwachting bij. ,,Ik ga er wel vanuit dat het voor het EK rond zou moeten zijn.” Dan is het nog de vraag of Van Marwijk de verdediger bij de selectie haalt. Hij volgt hem niet helemaal voor niets natuurlijk en wat meer defensieve opties kan Oranje best gebruiken. Maar vervolgens zal Douglas zich in de selectie van Oranje eerst moeten bewijzen. Of dat allemaal op tijd is voor het EK blijft afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties