Nieuws

Verhoek is McClaren dankbaar

Verhoek is McClaren dankbaar

Toen Wesley Verhoek in de zomer halsoverkop wegvluchtte bij Nottingham Forest, durfde hij Steve McClaren nauwelijks onder ogen te komen. Verhoek had het gevoel dat hij de trainer, die zich zo hard voor zijn komst had gemaakt, in de steek had gelaten.

En nu een half jaar later zit diezelfde Verhoek achter de tafel met diezelfde trainer van toen, Steve McClaren. Alleen is het decor dit keer heel anders. Nottingham is Enschede geworden, Nottingham Forest FC Twente.

Verhoek zegt het bijzonder te vinden dat McClaren weer bij hem is uitgekomen, ondanks die deceptie van een half jaar geleden. „De voetballerij zit vol met rancuneuze types”, zegt hij. „En in dit geval had ik het me ook nog kunnen voorstellen dat de trainer boos op me was geweest, want ik heb hem toen wel laten zitten. Dat was een goede reden geweest om me niet naar Twente te halen. Dat hij me nu toch heeft opgepikt, vind ik een fantastisch gebaar, daar heb ik veel respect voor.”

Voor McClaren is Verhoeks vlucht uit Nottingham nooit een thema geweest toen de opties voor de rechterkant langskwamen. „Wesley is een vechter en heeft ervaring. Hij is een van de beste passers van Nederland.”

Over het hoe en waarom van zijn plotse vertrek uit Engeland wil Verhoek het niet meer hebben. Maar het verhaal dat hij als rasechte Hagenaar niet buiten de residentie zou kunnen, is volgens hem uit z’n verband gerukt. „Ik ga nu in Enschede wonen, dus dat verhaal over heimwee is onzin.”

De held van het Haagse publiek is na al die jaren op de rechterflank bij ADO gewoon toe aan een nieuwe omgeving. Te vaak is het er niet van gekomen. Ajax, PSV, Feyenoord? Met welke clubs werd hij in de voorbije jaren niet in verband gebracht? Vorige week nog leek hij dichtbij een transfer naar Vitesse te zijn, maar weer bleef het verlossende jawoord uit. „Deze stap naar Twente komt precies op het goede moment in mijn carrière”, geeft hij toe. „Het is niet zo dat ik bij Den Haag klaar was, maar het niveau van Twente is wel twee of drie keer zo hoog. Bij ADO zat ik aan de bovenkant van de selectie zeg maar. Hier bij Twente zal ik me in het begin moeten optrekken aan de rest van de groep. En dat is goed, ik denk dat ik bij Twente nog drie stappen vooruit kan zetten.

Of ik niet bang was dat ik de transfer kon vergeten toen ik zondag per brancard van het veld moest? Nee, daar dacht ik op dat moment niet aan. Sterker nog, ik hoorde pas op weg naar het ziekenhuis dat Twente interesse had...” Verhoek hoopt binnen tien dagen volledig hersteld te zijn van zijn enkelblessure.

Bron: TCTubantia

Interview Verhoek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties