Nieuws

Verhuur voor Gouriye en Marsman

Verhuur voor Gouriye en Marsman

Na de verhuur van Steven Berghuis aan VVV Venlo zijn ook aanvaller Ninos Gouriye en doelman Nick Marsman door FC Twente beschikbaar gesteld voor verhuur.

Ninos Gouriye

Gouriye werd in 2002 door FC Twente opgepikt uit de jeugdopleiding van HVV Tubantia. Hij doorliep de Voetbalacademie FC Twente en kwam in 2009 het beloftenelftal terecht. Op 21 september debuteerde Gouriye voor het eerste elftal in het bekertoernooi tegen VV Zwaluwen.

Op 15 oktober 2011 maakte Gouriye zijn officiële competitiedebuut voor FC Twente, hij viel in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in de 82e minuut in voor Marc Janko.

Nick Marsman

Marsman werd in 2003 in de jeugd van Rohda Raalte opgepikt door de Voetbalacademie FC Twente en doorliep de jeugdelftallen tot en met de A-junioren. In seizoen 2006/07 speelde hij als B-junior enkele wedstrijden in de A1 die landskampioen werden. Een jaar later won hij ook de Supercup en Otten Cup met dat elftal. In 2009 maakte hij de overstap naar Jong FC Twente. Enkele keren mocht hij plaats nemen op de bank bij het eerste elftal, zo ook tijdens de gewonnen Johan Cruijff Schaal in 2010. Eind 2010 tekende hij zijn eerste profcontract bij FC Twente. Marsman tekende tot medio 2014.

In mei van 2011 kreeg Marsman te horen dat hij doorgeschoven werd naar het eerste elftal van FC Twente. Hij ging de rol van derde doelman achter Mihaylov en Boschker op zich nemen na het vertrek van Wilko de Vogt. Hij debuteerde op 21 september 2011 in de uitwedstrijd om de KNVB-beker tegen VV Zwaluwen vanwege blessures bij Mihaylov en Boschker. Zijn Eredivisie debuut was op 15 oktober, uit bij RKC Waalwijk. Bij deze wedstrijd hield hij de nul.

Bron: Wikipedia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties