Nieuws

Vermeulen vreest 'dodelijke' sanctie FIFA voor FC Twente

Vermeulen vreest 'dodelijke' sanctie FIFA voor FC Twente

Vanavond aandacht voor FC Twente in de uitzending van het NOS journaal. Hierin liet Arno Vermeulen nog maar eens nadrukkelijk weten dat het bij FC Twente nog lang niet voorbij is. Volgens hem is de uitspraak van de KNVB vanmiddag pas de eerste van de drie uitspraken. De KNVB gaat namelijk ook de FIFA inschakelen en de aanklager betaald voetbal. Welke consequenties dat kan hebben legt hij hieronder uit.

"Het onderzoek is natuurlijk ontzettend belangrijk. Ze moeten zich nu aan allerlei afspraken houden. Ze gaan de club doorlichten, ze moeten dingen veranderen, er komt een onafhankelijk onderzoek. En die aanbevelingen daaruit moeten ze overnemen en moeten opgelost zijn voor 1 mei 2016. Als dat niet het geval is zijn ze klaar, dan wordt de licentie alsnog ontnomen en is het helemaal afgelopen. Ze moeten dus doorpakken de komende tijd en kunnen geen tegenslagen meer hebben.

"Het is een drietrapsraket en dit was de eerste trap daarvan", vervolgt Vermeulen. "De openbare aanklager kan puntenaftrek geven en kan ook nog individueel onderzoek doen naar Munsterman en Van der Laan. Er is trouwens ook al gezegd dat deze twee nooit meer terug mogen keren in zo'n functie bij FC Twente. Dus die aanklager gaat binnenkort nog even goed in dat contract kijken om te zien wat er fout was, anders dan er nu gebeurde bij de licentiecommissie. Daar zit echt een groot verschil in."

[google]"En dan de FIFA nog. Die heeft bij Seraing, een club uit België, een transferverbod gegeven. Die club zat ongeveer in eenzelfde situatie als FC Twente. Dan mag je geen spelers transfereren en dat is voor FC Twente dodelijk want die willen jongens al Ziyech verkopen om geld binnen te halen. Dus ze kunnen nog flink gestraft worden door de FIFA en de aanklager van de KNVB, dus we zijn er nog niet."

"Niet overleden, maar op de intensive care, zo zou je het kunnen samenvatten. Maar ik denk dat de schrik er wel flink in zit hoor. Alles bij elkaar als je optelt wat de mogelijkheden daarna zijn, dat is toch wel een hele fikse straf."

Dat FC Twente drie jaar geen Europees voetbal mag spelen ziet Vermeulen niet als een echte straf. "Europees voetbal moet je nog maar zien te halen. Dit seizoen hebben ze het zelfs teruggegeven, dus dat valt nog wel mee", besluit de Chef Voetbal van de NOS.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties