Nieuws

Video: "Het Jan van Staa-effect"

Video: "Het Jan van Staa-effect"

Jan van Staa is als een soort duizendpoot betrokken bij bijna alles wat er bij FC Twente gebeurt. Als scout reist hij de wereld rond op zoek naar nieuwe talenten voor de club, als interim Hoofd Jeugdopleidingen technische zaken staat hij dagelijks met de jeugd op het veld, als Hoofd Spelersbegeleiding staat hij nieuwe spelers bij in hun aanpassing aan de Twentse omgeving en als coach van G-voetbal van FC Twente staat hij zo nu en ook nog eens langs de lijn.

[google]Maar voor veel FC Twente supporters is Jan van Staa nog altijd de man die verantwoordelijk is voor één van de mooiste voetbalsprookjes die in Enschede werden beleefd. In het seizoen 2005-2006 nam hij halverwege het roer over van Rini Coolen. Met 11 overwinningen in 19 wedstrijden zorgde hij ervoor dat het kwakkelende FC Twente destijds alsnog via de Intertoto Europa in ging. Het Jan van Staa-effect was geboren en is in Enschede en omstreken vandaag de dag nog altijd een begrip.

Tegenwoordig is dat Jan van Staa-effect vooral op heel veel andere manieren zichtbaar binnen de club FC Twente. Tijdens de reportage zullen naast van Staa zelf ook Wout Brama, Ramon Zomer, Youness Mokhtar en Andreas Bjelland voorbij komen.

Het Jan van Staa-effect

Foto: Sportfoto Regio Twente

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties