Voormalig FC Twente-speelster Shanice van den Sanden heeft donderdagavond in Kiev de UEFA Women's Champions League gewonnen met Olympique Lyon na in de finale met 1-4 te winnen van VfL Wolfsburg. Na 90 minuten stond er een 0-0 stand op het bord, waardoor verlenging de doorslag moest geven in de finale.

Nadat Wolfsburg in de 93ste minuut op een 1-0 voorsprong is gekomen door een een treffer van Pernille Harder, werd Van den Sanden al vrij snel ingebracht om Saki Kumagai te vervangen. Nadat Alexandra Popp van Wolfsburg in de 97ste minuut een rode kaart kreeg Olympique Lyon met één vrouw meer de mogelijkheid om de achterstand snel recht te breien en dit gebeurde dan ook.

In de 98ste minuut was het Amandine Henry die op prachtige wijze de 1-1 binnenschoot. Op aangeven van Van den Sanden maakte Eugénie Le Sommer er in de 99ste minuut 1-2 van en vier minuten later was Van den Sanden na een machtige sprint opnieuw aangever, ditmaal bij de 1-3 van Ada Hegerberg. Dit was dan ook de ruststand na de eerste helft van de verlenging.

Na rust ging Van den Sanden vrolijk door met het geven van assists. In de 116de minuut stoomde de rechtsbuiten wederom op vanaf de rechterkant, waarna ze de bal aan Camille Abily gaf die de 1-4 binnenschoot. Dit was tevens de eindstand van de finale. Het is overigens de eerste keer dat een Nederlandse speelster beslag weet te leggen op de UEFA Women's Champions League.