Nieuws

Voor het eerst sinds 97-98 en Blaise Nkufo

Voor het eerst sinds 97-98 en Blaise Nkufo

Vandaag (donderdag 24-02-2011) is het dan zover, de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Rubin Kazan staat op het programma. ”We hebben een goed resultaat behaald in Moskou, maar we weten dat de klus nog niet geklaard is. It’s only half time“, zei Mihaylov.

Het zou voor het eerst in 33 jaar sinds 1997-1998 zijn dat FC Twente bij de laatste 16 zit en verder had Nusport een prettig gesprek met Clubheld Blaise Nkufo.

Voor het eerst sinds 1997-1998 bij de laatste 16

Nu in de diverse competities de beslissende fase aanbreekt, strijdt FC Twente nog mee op drie fronten, FC Twente speelt donderdag tegen Rubin Kazan voor de Europa League, zondag (27-02-2011) in Alkmaar voor de competitie en de woensdag (02-03-2011) daarna alweer in de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. Voor trainer Michel Preud'homme is het geen optie prioriteiten te stellen en zal dus niet aantreden met een B-team. "Dan zou ik me ongeloofwaardig maken.”

"In de eerste helft van dit seizoen heb ik van de spelers gevraagd heel hard te werken om in de Champions League tenminste derde te worden en dat is gelukt. Moet ik dan nu vragen het in de Europa League maar rustig aan te doen, omdat het ten koste van de competitie kan gaan? Nee, toch?"

Preud’homme is er zich van bewust dat het meestrijden op verschillende terreinen niet altijd zonder risico’s is. "Er zijn clubs die tot het eind meedoen voor alle prijzen en toch met lege handen komen te staan. Dat is een risico. Er bestaat een kleine kans dat ons dat overkomt. Ook al zou dat gebeuren dan hebben wij wel met heel veel vreugde heel lang meegedaan. Ik denk ook dat ons dat respect oplevert."

Desondanks zegt hij niet te hinken of twee gedachten: de voorsprong verdedigen of proberen een doelpunt te maken. Preud'homme: ,,Wij zijn een ploeg die altijd probeert te scoren. We zullen donderdag dan ook gecontroleerd de aanval zoeken."Ook doelman Nikolay Michaylov verwacht een lastig avondje in De Grolsch Veste. ,,Dit duel is moeilijker dan die in Moskou. Ik zal ook meer te doen krijgen, denk ik."

Mochten de Tukkers zich ten koste van de Russen plaatsen voor de volgende ronde, dan is het voor het eerst sinds 33 jaar dat FC Twente bij de laatste zestien zit in een Europees bekertoernooi. De laatste keer was in het seizoen 1977/1978 toen Twente de halve finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars bereikte.

Selectie FC Twente voor het duel van morgen met Rubin Kazan: Mihaylov, Boschker, Onyewu, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Leugers, Brama, Janssen, Landzaat, Ruiz, De Jong, Janko, Chadli, Bajrami, John.

Nkufo mist het speciale gevoel

Blaise N'Kufo staat met de Seattle Sounders aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Major League Soccer.
De topscorer aller tijden van FC Twente heeft het prima naar zijn zin bij de club, die relatief dicht bij zijn woonplaats Vancouver ligt, echter zegt de 35-jarige Zwitser heel duidelijk:""Ik ben hier niet voor het voetbal, maar omdat ik mijn leven in Noord-Amerika wil opbouwen, als je naar de MLS komt voor het voetbal, zit je verkeerd. Veel Zuid-Amerikaanse spelers komen naar Amerika omdat ze ervan hebben gedroomd en om hier een hoger niveau te bereiken. Spelers als Thierry Henry en ik zijn hierheen gekomen omdat we er voor hebben gekozen onze levensstijl te veranderen. Je moet hier veel aandacht aan de andere spelers willen geven, echt betrokken zijn en niet alleen maar komen omdat je wilt voetballen. Wat mij plezier geeft in het voetbal is dat ik mijn ervaringen kan delen.
Ik volg Twente nog goed, vooral via internet. Toen ik ze in Milaan zag spelen dacht ik: daar had ik bij kunnen zijn. Maar spijt heb ik niet"

Heimwee heeft Nkufo wel, naar de club en de mensen die hem zoveel hebben gebracht. "Spelen voor Twente gaf mij een speciaal gevoel, dat is wat ik mis, net als de atmosfeer bij de club, de manier waarop we speelden en hoe langzaamaan een winnaarmentaliteit kweekten." Nkufo overweegt eind 2011 te stoppen met voetbal echter wil hij dan graag voor FC Twente aan de slag als scout:"Ik wil eens met Mr. Munsterman bespreken wat ik voor de club kan doen. Ik hoop wat voor ze terug te kunnen doen omdat Twente me zoveel heeft gegeven.''

Meer over dit mooie interview kun je lezen in het NUSport Magazine

Jurjan Mannes heeft een Jeudcontract

FC Twente heeft Jurjan Mannes een jeugdcontract aangeboden. De negentienjarige middenvelder, die sinds medio 2002 deel uitmaakt van de Enschedese jeugdopleiding, is verheugd met de verbintenis. "Het is een mooie beloning voor het werk dat ik in de afgelopen acht jaar heb verricht. Nu is het zaak om in beeld te komen bij de hoofdmacht."

Bron : TCTubantia, Nusport, FCTwente.nl, FCTwente.nu, TVOost, Twentesport.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties