Nieuws

Voorbeschouwing FC Twente - FC Schalke '04

Voorbeschouwing FC Twente - FC Schalke '04

In Enschede staat vanavond een heuse Europese derby op het programma. Minder dan honderd kilometer van elkaar verwijderd zijn FC Twente en Schalke 04 gehuisvest.

Vanavond komen de Duitsers op bezoek in Enschede in de achtste finale van de Europa League, volgende week zijn de rollen omgedraaid. Van rivaliteit tussen de twee streekgenoten is geen sprake. Dat bewezen de fans van de Duitse club wel tijdens de UEFA Cup-ontmoeting in 2008. FC Twente won de wedstrijd met 2-1 en kreeg bij de ereronde door het stadion een daverend applaus van de supporters van Schalke 04.

Steve McClaren stuurt naar verwachting dezelfde elf namen het veld in als afgelopen weekend in de met 6-2 gewonnen topper tegen PSV. De enige mogelijke wijziging vindt plaats op de rechtsbackpositie. Dwight Tiendalli is op de weg terug en kan de plek van Tim Cornelisse innemen, maar er zijn nog twijfels over zijn fitheid.

Denny Landzaat en Andrej Rendla zijn er zeker niet bij met respectievelijk een kuitblessure en een knieblessure. Wesley Verhoek traint weer mee na zijn voetblessure, maar het ontbreekt de aanvaller aan wedstrijdritme.

Slecht nieuws voor Schalke 04 is de afwezigheid van topscorer Klaas-Jan Huntelaar, die nog niet voldoende is hersteld van de botsing met Chris Smalling tijdens de interland tussen Engeland en Nederland. Benedikt Howedes ontbreekt in de verdediging, net als Christoph Metzelder, die een hamstringblessure heeft. Jefferson Farfan zit tijdens de heenwedstrijd een schorsing uit.

Vermoedelijke opstellingen

FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Douglas, Wisgerhof, Rosales, Fer, Janssen, Brama, Chadli, De Jong, John

FC Schalke '04: Hildebrand, Uchida, Matip, Papadopoulos, FuchsHoger, Jones, Obasi, Raul, Draxler, Marica

Wist je dat...

Deze twee ploegen elkaar in het verleden slechts één keer eerder troffen. FC Twente versloeg Schalke 04 met 2-1 in de groepsfase van de UEFA Cup van het seizoen 2008/'09.

De Tukkers vorig seizoen Zenit St Petersburg in de achtste finale versloegen, alvorens er tegen Villarreal uit te vliegen in de kwartfinale.


FC Twente sinds de uitschakeling door de Spanjaarden een ongeslagen reeks van zes thuiswedstrijden heeft neergezet in de Europa League.

Schalke-04-spits Klaas-Jan Huntelaar de - nog in het toernooi actief zijnde - Europa League-topscorer is met zes doelpunten. Matias Suarez schreef zeven doelpunten op zijn naam voor Anderlecht, maar de Belgische club werd in de vorige ronde uitgeschakeld door AZ.

De Duitse club viermaal eerder op Nederlandse bodem heeft gespeeld en geen enkele keer met een zege huiswaarts keerde.

De ploeg van Huub Stevens geen van zijn laatste negen Europa League-wedstrijden verloor, sinds de schokkende 2-0 nederlaag in de voorronde tegen HJK Helsinki.

Bron: Goal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties