Nieuws

Voorbeschouwing NOS op FC Twente - Heracles

Voorbeschouwing NOS op FC Twente - Heracles

FC Twente kan zich vrijdag met thuiswinst op Heracles Almelo weer even naast PSV en AZ aan kop van de eredivisie nestelen.

Het terughalen van Steve McClaren heeft FC Twente tot dusver geen windeieren gelegd. De Tukkers werkten sinds de rentree van de Engelse coach twee competitiewedstrijden af en beide keren verscheen een ruime zege op het scorebord. In De Grolsch Veste gingen achtervolgens RKC Waalwijk (5-0) en FC Groningen (4-1) over de knie.

In 1968 en 1994 produceerde FC Twente drie eredivisieduels op rij minstens vier treffers en dat clubrecord kan tegen Heracles worden geëvenaard. Een zege betekent bovendien de vijftigste voor McClaren in de eredivisie. Beide mijlpalen bleven vorige week buiten bereik, omdat de uitwedstrijd tegen De Graafschap werd afgelast. Op woensdag 7 maart is de herkansing op De Vijverberg.

Gelijke tred
FC Twente heeft drie punten minder dan PSV en AZ , maar houdt qua verliespunten gelijke tred. Een overwinning op Heracles brengt de ploeg in ieder geval een etmaal naast de beide koplopers en de vooruitzichten daarop zijn gunstig. Van de vorige acht edities van Twente-Heracles won de thuisformatie er zes.

De enige Almelose triomf in Enschede dateert van 22 september 1985: 0-3. Hendrie Krüzen, thans assistent-trainer bij Heracles, was een van de doelpuntenmakers.

"Nieuwe test"
McClaren waakt echter voor onderschatting van de streekgenoot, die niet zal schromen de verhoudingen ondersteboven te gooien. "Wedstrijden tegen Heracles zijn altijd speciale duels", kent de Brit zijn klassieken. "Twente heeft het vaak moeilijk tegen Heracles."

"Ze doen het bovendien goed in de eredivisie", had McClaren ook gezien. "Het is een team dat goed kan voetballen en boven zichzelf kan uitstijgen en eigenlijk nooit opgeeft. Ik zie deze wedstrijd dan ook als een nieuwe test voor ons."

Toch hoeft hij zich niet al te grote zorgen te maken, zo lijkt het. Heracles, dat zich in het bekertoernooi onder de laatste vier heeft geschaard, staat tiende op de ranglijst op ruime afstand van de top. Van de 24 veroverde punten zijn er echter maar zes buitenshuis veroverd: drie remises en één overwinning.

Plet
Daarbij komt dat de topscorer van de ploeg inmiddels de kleuren van FC Twente verdedigt: Glynor Plet maakte dit seizoen tien doelpunten voor Heracles voordat hij op de laatste dag van januari van werkgever wisselde.

De nieuwe spits, die het gat opvult dat de vertrokken pinchhitter Marc Janko achterliet, maakt wellicht vrijdagavond zijn debuut voor FC Twente. Wesley Verhoek, een andere nieuweling, moet daar zeker nog even op wachten, daar een blessure hem nog buiten de selectie houdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties