Nieuws

Voorbeschouwing PSV - FC Twente

Voorbeschouwing PSV - FC Twente

Algemeen
PSV is de koploper van Nederland met 48 punten uit 23 duels, maar FC Twente heeft met 45 punten uit 22 duels evenveel verliespunten. Aanstaande zondag staan in Eindhoven dan ook de twee absolute topploegen van de Eredivisie tegenover elkaar. In een rechtstreeks duel zal duidelijk worden wie de grootste titelkandidaat is.

Thuisploeg
PSV zag vorige week Dries Mertens uitvallen met een enkelblessure maar kan gelukkig ademhalen. De man die met zestien doelpunten en tien assists een groot aandeel (43 procent) heeft in de Eindhovense productie van zestig doelpunten, stond vrijdag gewoon op het trainingsveld en is er zondag bij.

Opmerkelijk is dat Dries Mertens in het eigen stadion veel beslissender is voor zijn ploeg, dertien van zijn zestien competitietreffers maakte de Belg in Eindhoven. Mertens staat daarbij model voor een ploeg die sowieso thuis veel beter presteert dan in uitwedstrijden.

Uitploeg
PSV treft een tegenstander die in de laatste acht duels zeven keer een overwinning boekte. Onder Steve McLaren is FC Twente langzaam maar zeker weer getransformeerd tot een team dat in staat is om wedstrijden te controleren. Vorige week tegen FC Utrecht lukte dat dat tachtig van de negentig minuten.

Dat betekent dat de ploeg in balbezit een goed positiespel kan spelen, waarbij spits Luuk de Jong als aanspeelpunt fungeert, de middenvelders Willem Janssen en Leroy Fer steeds bijsluiten, terwijl wordt geprobeerd de vleugelspitsen in de één tegen één situatie te brengen. En bij balverlies durft FC Twente gecontroleerd druk vooruit te zetten, zodat de bal zo snel mogelijk weer heroverd wordt.

Interessant
Het wordt interessant om te zien of FC Twente daarin ook in Eindhoven slaagt. Feyenoord toonde vorige week aan dat de Eindhovense defensie dan wankelt en fout op fout stapelt. Slaagt PSV er echter in om het initiatief te grijpen, dan liggen er ook grote mogelijkheden voor de thuisploeg op de flanken. Dan komt Dries Mertens namelijk één op één tegen Tim Cornelisse en kan Zakarya Labyad zijn kwaliteiten tonen tegen Roberto Rosales.

De beide backs van FC Twente waren vorige week tegen FC Utrecht nog het meest matige gedeelte van de ploeg. Verder springt er zondag nog één onderling duel uit. Op het middenveld komen Leroy Fer en Georginio Wijnaldum elkaar tegen. Beide spelers waren vorig seizoen nog ploeggenoten bij Feyenoord. In een onderlinge confrontatie kan aardig beoordeeld worden wie het meeste baat heeft gehad bij zijn transfer.

Onderlinge historie
PSV en FC Twente staan in de Eredivisie voor de 46ste keer tegenover elkaar in Eindhoven. De Tukkers bleven tijdens hun laatste vier bezoekjes aan het Philips Stadion telkens ongeslagen (drie gelijke spelen en één overwinning).

Bron: VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties