Nieuws

Voorbeschouwing Vitesse - FC Twente

Voorbeschouwing Vitesse - FC Twente

Zondag om half 5 staat de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente op het programma in de Gelredome. Na een reeks van magere resultaten kunnen de Arnhemmers weer rekenen op Wilfried Bony en moeten zowel FC Twente als de thuisploeg de maximale winst behalen om niet de aansluiting met de top van de Eredivisie te verliezen.

In november eindigde de wedstrijd in Enschede in een 0-0 gelijkspel. Het doelpuntloze duel betekende voor FC Twente een einde aan een reeks waarin de tukkers 42 wedstrijden op rij tot score waren gekomen. In de Grolsch Veste betrok Vitesse dan ook de defensieve stellingen waar het offensief ingestelde FC Twente geen bres in wist te slaan.

Door de nederlaag tegen streekgenoot Heracles in de vorige speelronde zakte FC Twente naar de vijfde plaats. Het vertrouwen van de tukkers werd midweeks in Roemenië deels weer gezuiverd. In de Europa League wedstrijd won FC Twente met 0-1 van Steaua Boekarest. De in de voorselectie van het Nederlands elftal opgenomen Ola John scoorde met een prachtige lob het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vitesse likte de afgelopen week de wonden na de geflatteerde 3-1 nederlaag tegen Feyenoord in de Kuip. Mede door een slechte start na de winterstop met drie nederlagen uit vier wedstrijden zijn de Arnhemmers afgezakt naar zevende plaats.

Vitesse heeft dan ook geleden onder de afwezigheid van clubtopscorer Wilfried Bony. De Ivoriaan speelde met zijn land om de Afrika Cup en keerde pas deze week terug in Arnhem. Met zijn 9 doelpunten bij het moeilijk tot scoren komende Vitesse(26 goals) is hij van grote belang in het team van John van den Brom. Daarnaast kan Vitesse altijd terug vallen op een ijzersterke defensie. Samen met AZ hebben de Arnhemmers de meeste clean sheets van de Eredivise. Maar liefst 11 keer hield Vitesse ‘de nul'. Qua efficiency huist in Arnhem zelfs de sterkste defensie van Nederland. Slechts 8,75 procent van de schoten op de goal van Piet Velthuizen resulteert in een tegendoelpunt.

Daarentegen is FC Twente een van de makkelijkst scorende teams van Nederland. Met 54 doelpunten voor heeft het slechts drie doelpunten minder gescoord dan PSV. De vijfde plaats van de tukkers is dan ook het resultaat van een sputterende defensie. Ook komende zondag zal Steve McClaren het moeten doen zonder Dwight Tiendalli en de controlerende middenvelder Danny Landzaat.

In de 26 onderlinge duels in de Eredivisie blijken beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Zo stapte Vitesse 11 keer als winnaar van het veld en FC Twente 10 maal. Toch is Vitesse al negen thuisduels op rij zonder zege tegen FC Twente. Zo werd het vorig seizoen in de Gelredome een afgetekende 0-3 overwinning voor de tukkers. Aan de hand van Bryan Ruiz scoorde Luuk de Jong twee keer en was Mark Janko verantwoordelijk voor het andere doelpunt.

Samenvatting Vitesse - FC Twente 2010-2011

Bron: V-Bal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties