Nieuws

Voormalig FC Twente-trainer onder druk: "Ben hier pas net"

Voormalig FC Twente-trainer onder druk: "Ben hier pas net"

Steve McClaren tekende in juni driejarig contract bij Newcastle United met een optie voor nog vijf jaar, maar na slechts zes wedstrijden staat de voormalig kampioenenmaker van FC Twente al onder druk bij de Engelse club. De 1-2 nederlaag tegen promovendus Watford betekende alweer de vierde nederlaag voor The Magpies. Toch heerst er nog geen paniek bij Newcastle volgens McClaren.

"Newcastle United heeft slechts drie van de laatste 25 duels gewonnen, geloof ik", aldus McClaren na afloop van de wedstrijd in gesprek met de BBC. "We moeten dat zien om te draaien en ik geloof erin dat ons dat met deze groep gaat lukken. Maar daar moeten we voor knokken."

De Engelsman geeft aan dat hij tijd nodig heeft om van het kwetsbare Newcastle wat moois te maken. "Ik probeer een hoop te veranderen sinds ik hier ben, maar ik ben hier amper tweeënhalve maand", vervolgt hij. "In dat korte tijdsbestek is het lastig alles om te gooien."

De slechte seizoenstart van Newcastle United spreekt alleen niet in het voordeel van de 54-jarige trainer. "Niemand heeft gezegd dat we deze wedstrijden wel even zouden winnen."

[google]"Ik zag de twee wedstrijden van deze week (West Ham United (2-0 nederlaag) en Watford (2-1 nederlaag), red.) als een test en we weten inmiddels een hoop meer. We weten dat het een lastige klus is om erin te blijven, maar we moeten hard werken, in elkaar blijven geloven en rustig blijven. Het is een lang seizoen", besluit McClaren.

Het programma van het in de problemen verkerende Newcastle United is de komende weken heel lastig. De volgende twee competitiewedstrijden speelt Newcastle United thuis tegen kampioen Chelsea en uit tegen koploper Manchester City.

banner-tukker-life-floor

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties