Nieuws

Voormalig FC Twente verdediger had ongewenste 'partner'

Voormalig FC Twente verdediger had ongewenste 'partner'

In de voorbereiding van het seizoen 1995-1996 speelde FC Twente de oefenwedstrijd tegen het Italiaanse Napoli. Als rechtsback startte de toen nog onbekende Rus Asar Ajoepov die mocht proberen een contract of te dwingen. Het publiek was al na enkele rushes verkocht en het advies vanaf de tribunes was dan ook "kopen!" Het advies werd opgevolgd waarna Ansar Ajoepov drie seizoenen speelde in dienst van de Enschedese club.

Momenteel is de inmiddels 42-jarige Ansar Ajoepov met pensioen en doet hij een boekje open over zijn tijd als voetballer. Het eerste verhaal gaat over zijn verblijf bij Dinamo Moskou (1999-2000) waar momenteel Douglas onder contract staat. Dat de tijden zijn veranderd blijkt wel uit zijn verhaal.

[google]Waar je bij een club als Dinamo nu bakken met geld verdient en je een huis krijgt in een afgezonderde buitenwijk, verbleef Ajoepov destijds gewoon op het terrein van Dinamo. Op zijn kamer kreeg hij gezelschap van een ongewenste partner, een rat.

"Ik weet nog dat ik op mijn kamer bij Dinamo samenleefde met een rat. Deze kroop in een gat in de kast, keek me aan en liep weg. Toen ik op een andere dag op m'n kamer kwam zat ie op mijn bed, sprong er rustig vanaf en liep tussen m'n benen door terug naar z'n hol. Ik heb de clubleiding toen gevraagd het gat dicht te metselen", besluit Ansar Ajoepov die tussen 1991 en 2009 elf clubs wist te verslijten.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties