Nieuws

Met de auto, Ruiz fit, Reimerink en meer

Met de auto, Ruiz fit, Reimerink en meer

Met de auto naar de bekerfinale?

Van meerdere kanten komt het goede nieuws ons tegemoet, we mogen op eigen vervoer naar de bekerfinale in Rotterdam. De supporters uit Amsterdam krijgen daarentegen wel een verplichte combi opgelegd. Of dit allemaal daarwerkelijk klopt en de eventuele details horen jullie zodra Twente definitief groen licht geeft. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Maak de auto's maar weer startklaar!

Ruiz klaar voor topper tegen PSV

Brian Ruiz lijkt klaar te zijn voor de topper aanstaande zaterdag tegen koploper PSV. De “wezel” speelde afgelopen dinsdag meer dan een uur mee met Consta Rica tegen Argentinie en heeft hier tot op heden geen nieuwe pijntjes aan overgehouden. De wedstrijd eindigde in de brilstand, 0-0.

Jules Reimerink

Het talent dat FC Twente verliet en het momenteel meer dan uitstekend doet bij zijn huidige werkgever Energie Cottbus staat momenteel in de belangstelling van Hamburger SV, tevens de club van oud collega Eljero Elia. Boze tongen beweren zelfs dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden. We wensen Jules veel geluk bij de onderhandelingen.

Perez en Nkufo in gesprek met FC Twente

De voormalig aanvaller van de Enschedese club maakte onlangs het einde van zijn carrière bekend. Afgelopen zomer vertrok Nkufo bij FC Twente, na zeven jaar als aanvalsleider gefungeerd te hebben.

,,We willen Blaise graag integreren in het FC Twente-apparaat”, zegt voorzitter Joop Munsterman. ,,Hij heeft zicht op het voetbal in de Verenigde Staten. Daarnaast is er een groot deel van Canada dat niet door ons gescout wordt. Nkufo zou daarin iets kunnen betekenen.”

Ook de naam van Kenneth Perez wordt opnieuw met de Enschedese club in verband gebracht. De Deense stylist beëindigde afgelopen zomer zijn voetbalcarrière. Munsterman: ,,Met Kenneth praten we ook. Blaise en Kenneth zijn beide goede jongens.

TCTubantia lanceert voetbalsite

Daar is alle reden toe. Met twee eredivisieclubs, twee topklassers, vier hoofdklassers en in totaal 144 amateurclubs is de regio Twente en Achterhoek sterk vertegenwoordigd op de voetbalvelden.

Op voetbal.tctubantia.nl ligt dan ook het accent op FC Twente, Heracles Almelo en het amateurvoetbal in de regio. Aangevuld met het nieuws uit de nationale en internationale voetbalwereld.Met, behalve alle rangen, standen en overzichten, nieuwsberichten, foto’s, video’s, blogs en tweets van onze sportredacteuren op en langs de velden.

De Mos en Preud'homme herkenden zichzelf in de ander: maniakken'

Michel Preud’homme heeft geen ongeschonden blazoen in België. Als trainer van AA Gent en Standard Luik speelde de drift hem danig parten. Het was voor FC Twente aanleiding om afgelopen zomer in het contract op te laten nemen dat hij zich aan de zijlijn diende te gedragen. Dat hij zwaar defensief zou denken, is achterhaald. "Hij heeft Twente nóg aanvallender laten spelen dan Steve McClaren", geeft Aad de Mos aan. "Diepte gaat bij hem voor breedte. Douglas schuift altijd in, Roberto Rosales staat diep, Theo Janssen sluit snel bij. Het is een lust om naar te kijken."

"Ik heb wel eens gedacht: oei, oei, Michel, effe dimmen nu", vertelt tv-presentator Carl Huybregts, die ook goed bevriend is met de voormalig Belgisch international, aan Dagblad De Pers. "Dat geschreeuw langs het veld deed afbreuk aan zijn waarde als trainer. De focus kwam niet meer op zijn tactische kwaliteiten te liggen. Maar toegeven dat hij fout zat, dat zal Michel niet doen, hè. Hij is een Waal, hij komt uit Luik. Die mensen geven niet zo snel toe."

De Mos herinnert zich zijn vroegere doelman als bijgelovig. "Hij heeft zijn hele carrière lang een oud keepersshirt van Standard onder zijn normale keepersoutfit gedragen. Daar hoefde ik niks van te zeggen, want dan werd-ie gek." Vriend en AA Gent-directeur Michel Lowagie beaamt dat Preud'homme soms net een maniak is. De bestuurder vertelt dat Preud’homme na een zege van AA Gent er op stond dat hij het volgende duel in dezelfde trui moest coachen. ‘Hij wil niets aan het toeval overlaten. Dat maniakale is de pijler van zijn succes. In zijn optiek bestaat toeval niet."

De Mos noemt Preud’homme de speler met wie hij de beste klik had in zijn lange trainerscarrière. Het verbaast Huybregts niet. "Veel spelers dachten bij De Mos: die is gek. Michel niet. Die wist: eindelijk ontmoet ik een trainer die het doet zoals het hoort. Ze herkenden zichzelf in de ander: twee maniakken onder elkaar."

Supportersavond

Hieronder het radioverslag van FC Twente radio in samenwerking met de NOS van de supportersavond afgelopen dinsdag. Voor een tekstverslag van FCTwente.NU, klik hier.

Bronnen: TCTubantia, Telegraaf, Voetbalzone, NOS, FCTwente.NU

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties