Nieuws

Vuurwerk hoort bij het voetbal

Vuurwerk hoort bij het voetbal

Het in een rode gloed zetten van De Grolsch Veste en het laten knallen van rotjes werkt sfeerverhogend. Dat past bij voetbal als rookworst bij zuurkool.
„Met een goeie sfeeractie zet je de tegenstander vooraf al op een 1-0 achterstand. Vuurwerk hoort daar gewoon bij”, zegt Jaime Bruynesteyn, voorzitter van FC Twentes fanatiekste supportersvereniging, Vak-P.

Hij en zijn achterban, die FC Twente door dik en dun steunen, willen meedenken over het reguleren van het afsteken van bommen en granaten.
„We willen voorkomen dat de club steeds ernstiger door de KNVB wordt gedupeerd. De KNVB is gewoon een stelletje maffiosi dat steeds hogere boetes oplegt”, zegt Bruynesteyn, die komende week met een officiële reactie op het aangescherpte beleid naar buiten treedt.

Dat het reguleren niet bij alle supporters en hooligans goed valt, weet de voorman van Vak-P. „Sommigen van ons vinden alles wat van voor naar achteren georganiseerd is, sfeerloos. Dat snap ik best, maar als er zulke hoge boetes voor de club volgen, kun je het maar beter veilig en gecoördineerd doen, volgens de regeltjes. Ik schat dat 80 procent van de fans daar best tevreden over kan zijn.”

Net als de huidige manager operationele zaken van FC Twente Eugenio Porcu, die in een grijs verleden ook voorzitter van Vak-P was, pleit Jaime Bruynesteyn voor het laten aanvragen van een evenementenvergunning door FC Twente. Zo zou toestemming verleend kunnen worden voor het knopen van fakkels en rookpotten aan de hekken, onderin de grachtengordel van het stadion.

Bruynesteyn toont zich bovendien pragmaticus.
Als de fakkels en rookpotten, pal voor de wedstrijd, zijn ontstoken, valt één fakkeltje meer in het supportersvak niet op...

TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties