Nieuws

Vuurwerkgeluiden aan banden leggen

Vuurwerkgeluiden aan banden leggen

FC Twente wil dat de KNVB zich buigt over vuurwerkgeluiden om de Twente-aanhang te kwetsen. Dat gebeurt veelvuldig door rivaliserende supporters. De verwijzing naar de vuurwerkramp in 2000, waarbij 23 doden vielen, wordt door veel Twentenaren als kwetsend ervaren.

Twente heeft dit onderwerp aangekaart bij de KNVB naar aanleiding van een duel waarbij fans van de tegenpartij vuurwerkgeluiden maakten, bevestigt manager Eugenio Porcu.

Sissen is ook kwetsend
„Als er kwetsende spreekkoren zijn kan een duel worden stilgelegd. Dat gebeurt ook wel eens. Maar als het gaat om vuurwerkgeluiden wordt daar niet scherp op gelet. Terwijl geluiden volgens de regels ook als kwetsend aangeduid kunnen worden. Zoals een sissend geluid. Daar moet paal en perk aan worden gesteld. Vuurwerkgeluiden zouden daar ook bij kunnen horen. Voor een deel van de Twentenaren kan dat heel kwetsend zijn.”

Ook bij het duel tegen Utrecht zouden vuurwerkgeluiden zijn gemaakt. Porcu kan niet zeggen dat dit de opmaat was voor de oplopende spanningen in het stadion en het gooien van vuurwerk. „Het zou kunnen.”

Burgemeester Wolfsen van Utrecht legt de schuld voor de rellen buiten het stadion tussen FC Utrecht-supporters en de politie vooral bij de Twente-fans. Porcu vindt dat een baude uitspraak. „Die rellen staan toch in geen enkele verhouding tot het afsteken van vuurwerk?”

De KNVB heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

TCTubantia

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties