Nieuws

Wedstrijdmakelaar Wotte waarschuwt: "In het belang van de club dat die wedstrijd rustig verloopt"

Wedstrijdmakelaar Wotte waarschuwt: "In het belang van de club dat die wedstrijd rustig verloopt"

De oefenwedstrijden en de trainingskampen worden tegenwoordig niet door FC Twente zelf geregeld, maar door wedstrijd makelaar Jeroen Wotte. De Tukker heeft hiervoor een speciale FIFA licentie en probeert alles tot in de puntjes te regelen voor zijn club. Op de uitwedstrijd bij Stranraer na, zijn alle wedstrijden de seizoensvoorbereiding gepland door Wotte. Vorige week zat hij nog in Bristol waar FC Twente op 28 juli oefent tegen Bristol City FC.

"Ik ben een perfectionist, wil weten of alles goed is. Heb in het spelershotel geslapen, het stadion bezocht en het trainingscomplex bekeken."

[google]Het klinkt als de mooiste job ter wereld, maar als wedstrijdmakelaar moet Wotte rekening houden met vele zaken. "We zijn afhankelijk van lokale overheden en de politie", vervolgt Wotte het gesprek met Wagenaar van de Tubantia. "Het is vakantietijd, dus er is vaak minder politie beschikbaar. Je loopt tegen van alles aan. Is er druk tussen de supportersgroepen? Twente mocht van de Duitse voetbalbond een tijd niet in Duitsland spelen, omdat er een paar jaar geleden rellen zijn geweest tijdens een oefenwedstrijd tegen Preussen Münster. Twente is gelieerd aan Schalke, Münster had een lijntje uit liggen met Heracles-fans. Door de band met Schalke kan FC Twente ook nooit oefenen tegen aartsrivaal Dortmund."

Ondertussen is de straf verlopen en zal FC Twente op 15 juli in het Duitse Lingen aantreden tegen promovendus Hannover 96. Wotte hoopt dan ook dat beide supportersgroepen zich rustig houden. "Het is in het belang van de club dat die wedstrijd rustig verloopt."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties