Nieuws

Wendt nog altijd in beeld bij FC Twente

Wendt nog altijd in beeld bij FC Twente


FC Twente heeft het plan zich te versterken met Robbert Schilder (25) voorlopig in de ijskast gezet. De Enschedese club ziet in de middenvelder van NAC Breda een allround versterking die ook als linksback uit de voeten kan.

Het bod dat FC Twente eerder op Schilder uitbracht, was volgens zijn huidige werkgever beledigend. Op hun beurt vinden de Enschedeërs de vraagprijs van 2,5 miljoen euro veel te hoog voor de speler, wiens contract in Breda in 2013 afloopt.

FC Twente oriënteert zich als alternatief nu op de Zweed Oscar Wendt. De club begeerde de 26-jarige linksback afgelopen zomer al, maar hij koos toen voor een lucratieve verbintenis met Borussia Mönchengladbach.

In Duitsland is zijn carrière echter in het slop geraakt; hij kwam in slechts drie Bundesliga-duels in actie. Daardoor verloor hij ook zijn plaats in de nationale selectie van Zweden. Wendt wil komende zomer graag mee naar het EK in Polen en Oekraïne en heeft Borussia Mönchengladbach gevraagd of hij in de tweede seizoenshelft kan worden verhuurd.

FC Twente verkocht eerder deze week verdediger Stefan Thesker aan TSG Hoffenheim 1899. De twintigjarige Duitser speelde jarenlang in de Enschedese jeugdopleiding en werd in de eerste helft van 2011 verhuurd aan Fortuna Sittard. Hij slaagde er nooit in de stap naar het eerste elftal van FC Twente te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties