Nieuws

Werkwijze Adriaanse heeft tijd nodig

Werkwijze Adriaanse heeft tijd nodig

Co Adriaanse kende in Nederland successen met verschillende clubs, bij FC Twente lukt het de oefenmeester echter nog niet om het sprankelende voetbal te spelen waarop men in Enschede hoopte. Volgens oud-spelers heeft dat tijd nodig.

Met Willem II bereikte Adriaanse de Champions League, Mark Schenning speelde toen onder de huidige Twente-coach. "En voordat zijn hand tijdens dat eerste jaar een beetje zichtbaar begon te worden, zaten we al in de tweede seizoenshelft. In het begin was dat zeker niet het geval. Uiteindelijk haalden we toen met hangen en wurgen Europees voetbal", zegt Schenning in gesprek met DePers.

Barry Opdam werkte met Adriaanse samen bij AZ, dat hij bijna naar de finale van de UEFA Cup wist te brengen - en waar hij bovendien het fundament legde voor de titel van 2009. "Zijn werkwijze heeft over het algemeen wel even tijd nodig."

De cijfers van Adriaanse zijn bij een club het best na anderhalf à twee jaar, Schenning weet hoe dat komt. "Een nieuw elftal of een nieuwe trainer heeft altijd tijd nodig. Adriaanse ging meteen uit van een bepaalde manier van spelen. Daar moesten wij aan wennen. Ons enige voordeel: het jaar voor zijn komst waren we 15e geworden. Dus alles was al snel beter. In Twente is men de laatste jaren nogal verwend."

Bij zijn binnenkomst bij AZ tekende Adriaanse een karretje op een helling, dat zijn weg zocht naar de top. "Hij was heel duidelijk. Er liepen spelers voor het karretje, zij moesten de boel trekken. Er stonden spelers op het karretje, zij hoopten zich te kunnen optrekken aan het niveau van de spelers vóór de kar. En je had spelers áchter de kar, zij waren de teleurgestelden. Over die laatste groep was Adriaanse heel duidelijk. Zij mochten de opmars van het karretje niet ondermijnen, anders zou hij ingrijpen", aldus Opdam.

Discussieer met je medesupporters over dit onderwerp en meer op www.fctwenteforum.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties