Nieuws

"Wij blijven geloven in beide titels en strijden daar voor"

"Wij blijven geloven in beide titels en strijden daar voor"

Een aantal weken gingen er voorbij zonder wedstrijden in de BeNeLeague. Vanavond wordt deze competitie weer hervat. De FC Twente vrouwen wacht een zwaar programma. Binnen acht dagen spelen ze drie duels. Vanavond spelen ze tegen Club Brugge. Marthe Munsterman gaat de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

De BeNeLeague mag dan stil hebben gelegen, de FC Twente vrouwen hebben allerminst rust gehad. Amper een week geleden speelden de vrouwen in de achtste finale van de KNVB Beker tegen Saestum VR 1 in Zeist. Dit duel won FC Twente met 1-4. Marthe Munsterman vindt dat de score nog veel hoger had kunnen uitvallen, maar is uiteraard blij met de uitslag. "Ik ben blij dat we de kwartfinale bereikt hebben. We zijn niet echt in de problemen gekomen, maar we hebben het eigenlijk ons zelf onnodig lastig gemaakt." Toch wisten de Tukkers de wedstrijd winnend af te sluiten, al had er meer in gezeten. "Gezien het aantal kansen en het vertoonde spel hadden we meer doelpunten moeten maken. We zijn een ronde verder en dat is het belangrijkste." vervolgt Munsterman.

[google] Nu kunnen de vrouwen zich opmaken voor een drukke week. Vanavond spelen de vrouwen uit tegen Club Brugge, dinsdag spelen de vrouwen thuis tegen PSV/FC Eindhoven, waarna de vrouwen vrijdag een uitduel spelen tegen Lierse SK. Kortom: twee keer naar België reizen in 8 dagen tijd. Munsterman heeft er zin in. Het drukke programma zit haar dan ook zeker niet dwars. "Het is lekker dat we nu weer een aantal wedstrijden achter elkaar kunnen spelen. Wij blijven geloven in beide titels en strijden daar voor. Tegen Club Brugge moeten we in principe een overwinning pakken als je kijkt naar de voorgaande duels. We weten ook dat dit geen enkele garantie biedt. Ik verwacht dat wij veel aan de bal zijn en dat wij het spel moeten maken, maar dat is ook onze kracht. Op zoek naar ruimtes in de verdediging door in een hoog tempo te spelen en dan scherp zijn. Als we met dezelfde energie spelen als de laatste wedstrijden dan gaat dat lukken." besluit ze op de officiële clubwebsite.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties