Nieuws

Winterswijk wil ook supportersvereniging

Winterswijk wil ook supportersvereniging

Een groep FC Twente-supporters uit Winterswijk gaat busvervoer regelen voor thuiswedstrijden van FC Twente. Op 31 maart is er de primeur bij de wedstrijd FC Twente-Roda JC, maar ook bij de resterende thuiswedstrijden van dit seizoen wordt busvervoer georganiseerd. Dit is het eerste resultaat van het onderzoek dat het vijftal initiatiefnemers onlangs heeft gehouden onder meer dan 130 Winterswijkse seizoen- en clubcardhouders van FC Twente. Het uiteindelijke doel is om een officiële supportersverenging van FC Twente in Winterswijk op te richten.

Groei FC Twente
Net als in andere plaatsen van de Achterhoek, zoals Eibergen waar onlangs een officiële vereniging is opgericht, is de groei van FC Twente in Winterswijk te merken. De club heeft in dit gebied steeds meer fans. “Wij gaan zelf al jaren naar FC Twente en willen de supporters uit Winterswijk graag met elkaar in contact brengen en gezamenlijk naar thuiswedstrijden afreizen. Op die manier kunnen we een bijdrage leveren aan de groei van de club en biedt het ons mogelijkheden een gezellige supportersvereniging op te richten. Zover is het nog niet, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ons dit uiteindelijk gaat lukken. We hebben reeds contact met FC Twente over dit initiatief en zij zijn erg positief en meewerkend,” zegt Mark Langenakker, één van de initiatiefnemers.

Meer dan alleen busvervoer
Een supportersvereniging is niet alleen voor seizoenkaarthouders interessant. Ook fans van de club die geen thuiswedstrijden bezoeken, moeten uiteindelijk terecht kunnen bij de op te richten vereniging. “Op dit moment heeft het organiseren van busvervoer naar thuisduels even de prioriteit, maar zodra wij echt kunnen starten als vereniging, willen we meer organiseren. Denk daarbij aan een feestavond, het bezoeken van uitwedstrijden of het gezamenlijk bekijken van de uitwedstrijden in een kroeg en andere activiteiten. Bij alles is de overeenkomst dat onze club FC Twente centraal staat,” aldus Maarten van der Veer.


Uit het onderzoek kwam naar voren dat er voldoende animo lijkt te zijn om gezamenlijk met een bus naar thuiswedstrijden van FC Twente te reizen. Mark: “De laatste vier competitiewedstrijden van FC Twente dit seizoen wordt er daarom busvervoer aangeboden. Indien dit succesvol verloopt, krijgt dit volgend seizoen een vervolg en willen we dat bij ieder duel gaan doen. Gelderesch Reizen wilde graag meewerken. Voor Winterswijkse supporters is het ideaal op deze manier naar FC Twente te gaan. Alles wordt geregeld, ze kunnen goedkoop een biertje drinken en hoeven niet te rijden of zich druk te maken over een parkeerplaats.”

Gezellige busreis
Voor slechts 7,50 euro per persoon worden supporters heen en terug gebracht naar De Grolsch Veste. Ze worden vlak voor het stadion afgezet. “In de bus is er bovendien frisdrank voor 1 euro en bier voor 1,50 euro te koop. De prijs houden we zo laag mogelijk. Wat er over blijft, vloeit volledig terug naar de op te richten vereniging. Wij als initiatiefnemers hebben er absoluut geen persoonlijk belang bij. Sterker nog; we hebben gezamenlijk kosten gemaakt om dit van de grond te krijgen. Wij willen er iets moois van maken en daar hebben we veel voor over. Gezelligheid staat bij ons voorop.”

Inschrijven busreis en losse wedstrijdkaarten
Het is ook mogelijk om losse kaarten gecombineerd met busvervoer aan te schaffen voor thuiswedstrijden via de initiatiefnemers. Informatie is op de site www.fctwinterswijk.nl/bus te vinden. Daar kan iedereen zich inschrijven. De bus vertrekt vanaf de Rabobank in het centrum van Winterswijk. De Gallery is bereid gevonden als ‘thuishonk’ te functioneren. De Gallery is voor vertrek en na aankomst van de bus geopend voor de supporters, zodat ze daar samen kunnen komen en kennis kunnen maken. Ook worden daar binnenkort enkele uitwedstrijden van FC Twente live uitgezonden.

Website
E-mail
Facebook
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties