Nieuws

Wisgerhof: "Dit ligt puur en alleen aan onszelf"

Wisgerhof: "Dit ligt puur en alleen aan onszelf"

FC Twente mocht zondag blij zijn dat het een punt overhield aan de ontmoeting met Excelsior. Kort voor tijd kreeg het twee tegentreffers en kwam het op een 1-2 achterstand. Uiteindelijk werd het nog 2-2, maar aanvoerder Peter Wisgerhof was niet blij.

"Het was heel slecht", zegt Wisgerhof in gesprek met NUsport. "Van ons allemaal. De slechtste wedstrijd in de drie jaar dat ik hier nu speel. Waar dat aan ligt? Tja.. Het was statisch, niet fel genoeg, te weinig beweging, slechte omschakeling, ga zo maar door. We dachten dat we het met 50% of 60% wel zouden redden vandaag."

Na de wedstrijd in de Europa League was een thuiswedstrijd tegen Excelsior ideaal. "Daar ga je wel vanuit ja. Je zegt het allemaal tegen elkaar en iedereen weet het van tevoren: niet onderschatten. Maar het is wel voetbal. Deze dingen kunnen gebeuren. Natuurlijk hebben we genoeg kansen gehad, maar daar praat je niet meer over na zo'n slotfase. We moeten de hand in eigen boezem steken. En het is helemaal zuur, omdat Ajax en Feyenoord ook verliezen."

Over de twee tegentreffers was Wisgerhof niet te spreken. "Na die 1-1, die gelukkig valt, renden we met zijn allen als een gek naar voren. We vergaten dat er drie Excelsior-spelers voorin stonden. Die bal kwam erover heen en die jongen had ze volgens mij voor het uitkiezen. Dat mag nooit gebeuren. Je mag nooit zo massaal naar voren rennen, terwijl je weet dat Excelsior toch de hele wedstrijd wel dreiging had."

"Maar ook al speelt Excelsior een goede wedstrijd, dit ligt puur en alleen aan onszelf", sluit de centrale verdediger af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties