Nieuws

Wisgerhof en Theo over de JC schaal

Wisgerhof en Theo over de JC schaal

Wisgerhof: "Dit is een beloningswedstrijd"

Peter Wisgerhof ziet de Johan Cruijff Schaal als een mooie bekroning op het vorige seizoen van FC Twente. De aanvoerder van de Tukkers zal er in de ArenA dan ook alles aan doen om de prijs uit de handen van Ajax te houden.

"Ik beschouw de Johan Cruijff Schaal vooral als een beloningswedstrijd voor het vorige seizoen. Je moet de titel of de beker hebben gewonnen om hem te mogen spelen. Maar goed, het is wel weer een prijs. FC Twente heeft er nog niet zo veel gewonnen, dus we gaan ervoor", vertelt Wisgerhof aan Voetbal International.

Wisgerhof vindt het apart om voor het eerst tégen Theo Janssen te spelen, die deze zomer FC Twente verruilde voor Ajax. "Je hebt toch een paar seizoenen lief en leed met elkaar gedeeld. Anderzijds is dat ook typerend voor de voetballerij, daarin wordt nog wel eens een transfer gemaakt.

Janssen: "Het zal zeker bijzonder zijn"

Theo Janssen neemt het zaterdagavond met Ajax op tegen zijn oude club FC Twente. De begaafde linkspoot kijkt uit naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar niet per se omdat het tegen zijn vorige werkgever is.
"Ik heb wedstrijden nodig met een leuke sfeer en een goed veld. Het moet ergens om gaan. Ik kan nu ook niet wachten op de wedstrijd tegen FC Twente. Het is de minst belangrijke prijs van de drie, maar dat betekent niet dat ik 'm niet wil pakken", toont Janssen zich strijdvaardig in gesprek met het Algemeen Dagblad.

FC Twente hoeft niet te vrezen voor een treffer van Janssen uit een penalty. Waar hij in Enschede eerste keus was, is dat in Amsterdam anders. Hij is na Siem de Jong en Miralem Sulejmani de derde keus van trainer Frank de Boer. "Siem de Jong staat bij ons op het lijstje als nummer één van de penalty's. Ik sta er volgens mij niet eens op. Nee hoor, daar heb ik geen enkele moeite mee."

Janssen is normaal gesproken geen fan van de voorbereiding, maar heeft er bij Ajax toch van genoten. Daar was een duidelijk reden voor, zegt hij. "Het verschil in voorbereiding met vorig jaar bij Twente was groot. Geen boslopen, maar alles met de bal. Heerlijk. Dat bevalt me wel", aldus de spelmaker, die hoopt op een warm ontvangst van het Ajax-publiek. "Ik kijk uit naar het eerste duel voor eigen publiek', zei Janssen eerder. 'De laatste keer dat ik hier speelde waren ze vooral tegen mij en ik ben benieuwd hoe ze nu op mij reageren."

"Ik ben altijd wel geliefd geweest onder de supporters van de clubs waar ik heb gespeeld. Eerst bij Vitesse en daarna bij Genk en FC Twente. Hopelijk zijn ze hier bij Ajax over een half jaar ook helemaal gek van mij", vervolgt Janssen, die niet zenuwachtig is in aanloop naar de wedstrijd tegen zijn oude club. "Mensen om me heen vinden het gekker dan ik. Het zal leuk zijn om weer bekenden te zien. Het zal zeker bijzonder zijn, maar het is niet zo dat ik straks sta te bibberen op het veld."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties