Nieuws

Zelf gekozen 'zwabberbal' Nike nekt eigen doelman

Zelf gekozen 'zwabberbal' Nike nekt eigen doelman

Het moment zal velen nog vers in het geheugen staan. De vrije trap van Tjaronn Chery leek een simpele prooi voor Nick Marsman, maar een zwabber op het eind zorgde ervoor dat Marsman de bal niet goed kon verwerken en de bal achter hem in het doel belandde. Vandaag legt de doelpuntenmaker, en oud-FC Twente speler, Tjaronn Chery uit hoe hij een zwabberbal creëert.

"Tussen de wreef en enkel, daar zit aan de binnenkant toch zo'n bobbel? Ongveer met dat stuk van de voet moet je de bal raken. En dan proberen je voet bijna recht naar beneden te krijgen. Het risico is groot, maar als je wel scoort ben je de man. Natuurlijk had Marsman de bal moeten hebben, maar op het laatste moment ging de bal toch zwabberen. Daar wordt een keeper onzeker van. Of hij staat op het verkeerde been", aldus Chery in gesprek met het AD.

De bal waarmee gespeeld wordt is van groot belang bij het nemen van de vrije trappen. Officieel is de Derbystar de wedstrijdbal van de Eredivisie. Echter laten de reglementen van de KNVB toe dat clubs een ander merk mogen hanteren. FC Twente en PSV kozen voor Nike en Ajax speelt met een bal van Adidas.

[google]Juist de bal van Nike blijkt de beste zwabberbal van de drie. "De Nike bal is net wat lichter, kun je lekker mee zwabberen", weet Chery. Volgens collega Vejinovic van Vitesse kan je ook met de Adidas lekker zwabberen. Met de Derbystar daarentegen is het wat lastiger.

Collega doelman Coutinho weet ook hoe lastig het is om de zwabberballen te verwerken. "Het zijn voor keepers echt de lastigste ballen. De truc is pas op het laatste moment te reageren. Maar je hebt altijd de angst om te laat te komen", aldus de doelman van Excelsior.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties