Nieuws

Ziyech ontsnapt aan sanctie van aanklager betaald voetbal

Ziyech ontsnapt aan sanctie van aanklager betaald voetbal

De aanklager betaald voetbal zal geen schorsing eisen voor FC Twente-middenvelder Hakim Ziyech, zo meldt de KNVB op haar website. Wel krijgt de middenvelder een officiële waarschuwing vanwege zijn gedrag na afloop van de met 1-4 verloren wedstrijd tegen sc Heeenveen.

Op tv-beelden zou te zien zijn geweest dat Hakim Ziyech een obsceen gebaar (middelvinger opsteken) maakte in de richting van het (thuis)publiek. Hier was veel ophef over omdat de aanvoerder van FC Twente het naar de eigen supporters zou hebben gedaan. Al snel bleek dat het om enkele 'verdwaalde' Heerenveen-supporters ging.

De aanvaller kan zich dergelijke 'misdragingen' niet nog een keer veroorleven. "Voor Ziyech geldt wel dat als dergelijk gedrag in de toekomst nogmaals voorkomt, dit incident mee kan tellen in de tuchtrechtelijke sanctie", schrijft de KNVB.

[google]De KNVB hanteert in het betaalde voetbal de zogeheten 'Gedragscode Officials Betaald Voetbal'. "De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal door het bestuur betaald voetbal vastgesteld. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag."

"Onderdeel daarvan is de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal. De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om dergelijke gedragingen van spelers en officials na afloop van de wedstrijd te onderzoeken, omdat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties