Nieuws

"Zonder voetbal is het een leeg bestaan"

"Zonder voetbal is het een leeg bestaan"

Voormalig FC Twente trainer Theo Vonk is weer helemaal terug van weggeweest. In maart 2013 werd Vonk getroffen door een beroerte. Hij herstelde gelukkig snel, maar besloot uiteindelijk zijn taak als oefenmeester van Sportclub Enschede naast zich neer te leggen. Begin oktober van het afgelopen jaar besloot Vonk toch weer terug te keren op het veld, dit keer bij het Enschedese Vogido dat uitkomt in de derde klasse A.

"Dit is een mooie vereniging met een goed en volwassen eerste elftal. Buiten dat maakt het me ook niet veel uit waar ik trainer ben. Ik wil ge­woon graag wat teruggeven aan het voetbal, want het heeft mij veel gebracht.”

"Het was me­de vanwege privéomstandigheden een moeilijk jaar", vervolgt Vonk het gesprek met Luuc Renema van de Tubantia. "Ik wilde ook graag weer aan de slag. Het trainen, de wedstrijdspanning, het coachen, het beter maken van spelers, dat mis­te ik. Voetbal is mijn passie en zonder voetbal is het maar een leeg bestaan.”[google]

Met zijn nieuwe club Vogido staat Vonk momenteel tweede in de competitie en is de club nog volop in de race om de titel. De achterstand op koploper BWO is vijf punten. "Het kampioenschap zit er nog wel in. BWO is denk ik wel de best voetballen­de ploeg, maar zij moeten nog een keer tegen De Tubanters.”

Wat Vonk volgend jaar gaat doen weet hij nog niet. "In april gaan we weer om tafel. Ik voel me in ieder geval zo fit als een hoentje en heb het hier reuze naar mijn zin”, besluit Vonk het gesprek.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties