Nipte overwinning FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vanavond een nipte overwinning geboekt. In het thuisduel met AA Gent won het team van Arjan Veurink met 2-1. Ellen Jansen en Maayke Heuver zorgden voor de Twentse doelpunten. [google]

Al na een paar minuten kreeg FC Twente een grote kans. Ellen Jansen kopte de bal richting het doel, maar de Belgische keepster wist te redden. De thuisploeg bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, maar creëerde niet veel kansen.

Op slag van rust was het via Maayke Heuver wel raak. Vlak daarvoor had zij ook twee kansen gehad. Eerst ging haar schot over, daarna belandde haar hakballetje op de paal. Na zeventig minuten kwam AA Gent op gelijke hoogte. Zeven minuten voor tijd wist Ellen Jansen de wedstrijd te beslissen door de 2-1 te scoren.

Siri Worm moest van het veld met een ogenschijnlijk zware blessure.

Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar, Wigger, Kerkdijk, Worm (75. Anane), Munsterman (85. Bakker), Dekker, Roord, Van de Sanden, Jansen en Heuver.