Oefenduel Oranjevrouwen gestaakt

Vanavond speelden Van der Gragt, Van de Sanden en Munsterman hun vriendschappelijke duel tegen en in Polen voor het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. In de eerste helft van de wedstrijd werd het noodgedwongen gestaakt omdat er een stroomstoring viel en een deel van de veldverlichting niet werkte. [google]

Na een poging tot reparatie bleek dat dit niet mogelijk was en werd na ongeveer drie kwartier de wedstrijd definitief gestaakt.

Bij rust was de stand 1-0 voor de thuisploeg. In de 20ste minuut kwam Polen op een voorsprong door het doelpunt van Ewa Pajor. In eerste instantie stuitte zij op keepster Angela Christ, maar wist toch het net te vinden.

Voor de nieuwe bondscoach Arjan van der Laan was het zijn tweede interland met de voetbalsters. Hij debuteerde afgelopen vrijdag met een overwinning tegen Frankrijk in Parijs (2-1). Van der Laan is met Oranje in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi, dat begin maart in Nederland plaats zal vinden.