Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Om al het gezeur en gezeik te voorkomen is dat de beste oplossing”

“Om al het gezeur en gezeik te voorkomen is dat de beste oplossing”

Eerder deze week werd besloten dat de beloftenteams in de voetbalpiramide geen spelers meer op mogen stellen van 23 jaar of ouder. De maatregel werd genomen omdat veel clubs de afgelopen seizoenen hebben geklaagd over competitievervalsing. Clubs als Ajax en PSV zouden teveel volwassen eerste elftalspelers hebben gebruikt. Dit is nu voorbij.

Door deze regel blijft PEC Zwolle-doelman Boer de oudste speler die ooit voor een beloftenteam uitkwam in de Jupiler League. In dienst van Ajax was hij 36 jaar en 216 dagen toen hij op het veld stond met Jong Ajax. De nieuwe regel zorgt voor een dubbel gevoel bij Boer.

“Voor spelers van Ajax die terugkomen van een blessure is het hartstikke goed dat ze in de eerste divisie kunnen spelen. Maar ik kan ook begrijpen dat clubs die meedoen om het kampioenschap er niet op zitten te wachten dat ze op maandag zes, zeven spelers van het eerste tegenkomen. Destijds zijn alle clubs hiermee akkoord gegaan en nu gaat alles op de schop. Misschien hadden ze er toen beter over na moeten denken.”

Zelf is de doelman geen voorstander van beloftenteams in de voetbalpiramide. “Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal beter is dat beloftes een eigen competitie hebben. Om al het gezeur en gezeik te voorkomen is dat de beste oplossing. Het is een lastig onderwerp. Voor mij was het wel prettig dat ik bij Ajax kon spelen op een bepaald niveau. En ook voor jonge gasten is het goed om te spelen met meer weerstand. Maar ik kan me voorstellen dat anderen zeggen ‘ga op het dak zitten met je tweede elftal’”, besluit Boer in gesprek met het AD.

FC Twente is komend seizoen één van de ploegen die het op moet gaan nemen tegen de beloften van FC Utrecht, AZ, Ajax en PSV. Zelf heeft het haar beloftenteam teruggetrokken uit de voetbalpiramide. Jong FC Twente zal vanaf komend seizoen weer instromen bij de reguliere beloftencompetitie.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op