On this day: FC Twente tegen Inter in eerste Champions League-duel ooit

Het Champions League seizoen van 2021-2022 is dinsdagavond begonnen. Elf jaar geleden begon het Champions League seizoen 2010-2011. In dat seizoen maakte FC Twente haar debuut in het miljoenenbal. De Tukkers namen het op tegen Inter Milan.

In die historische wedstrijd opende uitgerekend Wesley Sneijder de score. Er volgde echter een razendsnel antwoord van de Enschedeërs. Minder dan tien minuten later wist Theo Janssen doormiddel van een van zijn meest bijzondere vrije trappen uit zijn carrière voor 1-1 te zorgen.

Niet veel later dan de gelijkmaker wist FC Twente zelf voor te komen tegen de regerend Champions League-winnaar van dat jaar. Na een corner van Janssen werkte Diego Milito de bal in zijn eigen doel.

Heel lang kon FC Twente elf jaar geleden niet genieten van de voorsprong. Vlak voor rust wist superspits Samuel Eto'o namelijk voor de 2-2 te tekenen. Dit was tevens de eindstand van het eerste Champions League-duel van FC Twente ooit.