Ondanks 530 minuten zonder treffer, ziet Holla ook positieve punten

De spitsen van FC Twente hebben de laatste wedstrijden weinig vertrouwen kunnen tanken. Zowel Tom Boere als Marko Kvasina, momenteel samen het aanvalsduo van FC Twente, kwamen de laatste vijf oefenwedstrijden niet tot scoren. Boere wist alleen in de openingswedstrijd van de voorbereiding tegen GFC twee keer tot scoren en Kvasina wist het net helemaal nog niet te vinden in dienst van de Tukkers.

De cijfers vallen niet te ontkennen. Tegen Hannover (120 minuten), Everton FC, Bristol City, Espanyol en Mainz '05 (135 minuten) kwam FC Twente niet tot scoren. Een totaal van maar liefst 530 minuten. De laatste goal staat op naam van Jari Oosterwijk. Hij scoorde in de 85e minuut de 0-5 uit bij Stranraer. Dat is morgen exact één maand geleden.

Opmerkelijk is dat juist de spits die mag vertrekken de topscorer is van de voorbereiding. In totaal scoorde Oosterwijk vier keer waarvan twee tegen GFC en twee tegen Stranraer. Vooralsnog staat hij onder contract bij FC Twente, maar als er een club zich meldt zal deze de volledige medewerking krijgen.

[google]Ondanks alles ziet Danny Holla ook positieve punten. "Gelukkig verdedigen we goed en is het achterin geen gatenkaas, waardoor we niet zo vaak hoeven te scoren om een wedstrijd te winnen", aldus de lezing van Danny Holla die de controlerende rol van Mokotjo heeft overgenomen op het middenveld. Net als Hake is hij er zich van bewust dat er nog een creatieve speler bij moet komen om de spitsen in stelling te brengen.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.