Onder 18 verspeelt dure punten in strijd tegen degradatie, maar zet wel heel belangrijke stap

Voor FC Twente / Heracles Onder 18 stond loopt het seizoen op z'n einde, maar langzaam achterover leunen is er niet bij. De ploeg strijdt momenteel tegen degradatie uit Divisie 1, het hoogste niveau, naar Divisie 2. Afgelopen zaterdag kwam hekkensluiter ADO Den Haag op bezoek, maar een driepunter bleef uit.

Onder 18 kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt. In de vijfde minuut van het kick Landkroon die tekende voor de 1-0. In de 38e minuut deden de bezoekers wat terug en werd de stand weer gelijk getrokken.

Na iets meer dan een uur spelen was het opnieuw de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Deze keer was het Mats Rots, het jongere broertje van Daan Rots, die de bal in het doel van de tegenstander werkte. De ploeg leek op weg naar de tweede overwinning op rij, maar de Hagenezen scoorden in de slotminuut de 2-2.

Het goede nieuws was dat het ene punt voldoende was om de directe concurrent De Graafschap Onder 18 te passeren op de ranglijst op basis van een beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft ongekend spannend want de laatste twee ploegen degraderen naar Divisie 2. FC Twente / Heracles Onder 18 treft nog nummer twee Ajax thuis en moet daarna uit op bezoek bij de nummer vier Feyenoord. De Graafschap heeft nog één wedstrijd te gaan en speelt daarin thuis tegen Ajax.

Daar blijft het niet bij want ook PEC Zwolle staat na 12 wedstrijden op 13 punten. De Zwollenaren staan één plek hoger dan de Tukkers vanwege een beter doelsaldo. PEC Zwolle speelt nog thuis tegen Ajax en op de laatste speeldag uit bij het reeds gedegradeerde ADO Den Haag.