Onder21 krijgt flink pak slaag op bezoek bij FC Groningen

Voor FC Twente/Heracles Onder21 stond er zaterdagmiddag een lastige uitwedstrijd op het programma. De Tukkers moesten op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Groningen dat voorafgaand aan de wedstrijd in punten gelijk stond met koploper Almere City FC dat eerste stond op basis van het doelsaldo.

Helaas voor FC Twente/Heracles Onder21 was dat inspiratie genoeg voor de Groningers om FC Twente in de eerste helft van het veld te blazen. Na 45 minuten spelen stond er een ruststand van maar liefst 5-0 op het scorebord.

In de tweede helft wist de ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper de schade te beperken. Zowel FC Groningen als FC Twente/Heracles Onder21 scoorden één keer waardoor de eindstand werd bepaald op 6-1. Door de overwinning is FC Groningen nu alleen koploper, maar heeft Almere City FC nog een wedstrijd in te halen. Wel deed het goede zaken met betrekking tot het doelsaldo.

FC Twente/Heracles Onder21 moet zich nu oprecht zorgen gaan maken. De ploeg staat één na laatste met slechts twee punten voorsprong op sc Heerenveen. De ploeg uit Friesland heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Tukkers. Met nog maar twee wedstrijden te spelen is plek zes van acht het hoogst haalbare voor FC Twente/Heracles Onder21