Eerste elftal

Onderzoek dakdrama De Grolsch Veste hoofdpijndossier voor OM

Onderzoek dakdrama De Grolsch Veste hoofdpijndossier voor OM

Het strafrechtelijk onderzoek naar het dakdrama in De Grolsch Veste is nog steeds niet afgerond. RTV Oost meldt op haar website dat het Openbaar Ministerie inmiddels al niet eens meer durft aan te geven wanneer het onderzoek daadwerkelijk is afgerond. Het onderzoek is inmiddels al jaren aan de gang en is hard op weg een gigantisch hoofdpijndossier te worden voor het OM.

Woordvoerder Barbara van Heerde geeft in gesprek met de regionale omroep aan dat OM zich niet meer waagt aan een nieuwe voorspelling op de vraag wanneer het onderzoek afgerond is. Eerder dit jaar gaf Van Heerde nog aan dat er uiterlijk eind februari duidelijkheid zou komen betreffende het onderzoek. Het OM was bezig met een laatste informatieronde aan betrokken. Echter is het inmiddels alweer half april en is het nog steeds stil bij het Openbaar Ministerie.

Van Heerde realiseert het zich en vindt het zelf ook zeer vervelend dat het allemaal zolang duurt. Ze kan echter geen antwoord geven op de vraag wanneer er duidelijkheid wordt gegeven."Ik kan dat pas uitleggen op het moment dat wij uitsluitsel kunnen geven over strafvervolging", geeft ze aan. Volgend de woordvoerder van het OM is de reden van de vertraging dat het te maken heeft met 'afstemming'. Maar wat dat inhoudt? "We zitten in de afrondende fase, maar dat duurt langer dan ik had gedacht."

Uit voorzorg noemt Van Heerde geen nieuwe datum, dit uit angst dat ook die deadline niet gehaald zal worden. Aangezien het dan niet de eerste keer zou zijn dat het OM terug moet komen op een toezegging rond het strafonderzoek naar het instorten van het dak van De Grolsch Veste. Hiermee moet het strafrechtelijk onderzoek een aardig hoofdpijndossier zijn geworden.

Het OM kon zich in juni 2014, bijna drie jaar na het instorten van het dak, buigen over de schuldvraag. Dit was echter al later dan verwacht. Het kwam door een specifieke vraag 'over het reilen en zeilen van het bouwproces'. Verder wilde het OM er niet op ingaan.

[google]Inmiddels is het onderzoek van het Openbaar Ministerie bijna twee jaar bezig. In oktober vorig jaar waren de slachtoffers en nabestaanden het al zat en gaven aan dat het ze het strafrechtelijk onderzoek naar de oorzaak van het dakdrama te lang op zich liet wachten.

Destijds gaven ze aan het niet te begrijpen waarom het OM na vier jaar nog niet wist wat ze zouden doen met de verantwoordelijke bouwers, terwijl al lang en breed duidelijk was wat er allemaal is fout gegaan destijds.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties