Onfortuinlijk FC Twente verliest in de Grolsch Veste van AZ Alkmaar

Na de 2-1 overwinning in de Johan Cruijff ArenA stond zondagavond de thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar op het programma. Helaas wist de ploeg van Ron Jans de goede lijn niet door te zetten want de Tukkers verloren onfortuinlijk met 3-1.

Beide partijen begonnen weifelend, maar al snel was het FC Twente dat het initiatief nam. De ploeg legde opnieuw veel energie in de wedstrijd en zette AZ flink onder druk. Het resulteerde in het eerste kwartier in twee goede kansen voor Menig. De eerste ging voorlangs en de tweede raakte de paal.

AZ probeerde via de snelle Boadu gevaarlijk te zijn in de omschakeling en in de 21e minuut kreeg FC Twente de eerste waarschuwing. Gelukkig voor FC Twente had de spits het vizier niet op scherp staan. Na opnieuw een grote kans, deze keer van Danilo, was het alsnog AZ dat de score opende.

Boadu ging alleen op keeper Drommel af en die raakt bij het uitkomen de voet van de AZ-aanvaller. Geel en een strafschop. Koopmeiners legde aan en faalde niet. 1-0 AZ. FC Twente was even van slag en kreeg vlak voor rust opnieuw een tik te verwerken. Sugawara stoomde op en haalde keihard uit en verraste, via het been van Pieire, Drommel in de korte hoek.

Jans besloot in te grijpen in de rust en bracht Oosterwolde in de ploeg voor Smal die bij de 2-0 niet helemaal vrijuit ging. Al na enkele minuten kwam Boadu opnieuw oog in oog met Drommel. De spits ging weer liggen, maar deze keer werkte Makkelie niet mee. Ook de VAR weigerde in te grijpen waardoor de wedstrijd kon worden hervat.

Na een uur spelen, als FC Twente weer wat meer grip op de wedstrijd lijkt te krijgen, een grote kans voor Danilo. Hij kan van dichtbij uithalen, maar wordt hierbij gehinderd door een speler van AZ. De Braziliaan wil een strafschop, maar hier denken Makkelie en de VAR anders over. Drie minuten later krijgt Danilo opnieuw een grote kans, maar deze keer schuift hij de bal vlak voorlangs.

In de 71e minuut de tweede wissel bij FC Twente. Cerny werd gewisseld voor Dervisoglu en dat leverde gelijk gevaar op. De invaller werd in de zestien in de rug gelopen en kreeg terecht een strafschop mee. Deze werd benut door Danilo die hiermee zijn tiende van het seizoen maakte.

In de 85e minuut, na opnieuw goed ingrijpen van Drommel, een grote kans voor Ilic die de bal kreeg op aangeven van Danilo. Uit een lastige hoek faalde hij oog in oog met Bizot. Twee minuten later een grote kans aan de andere kant waarbij Oosterwolde aan de noodrem moest trekken. In eerste instantie een strafschop en geel, maar de overtreding werd ingezet buiten de zestien. Dit werd geconstateerd door de VAR waardoor Oosterwolde rood kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Tot overmaat van ramp werkte Koopmeiners de vrije trap genadeloos achter Drommel. Ook Danilo kreeg nog geel waarna de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning van AZ.