Ongelukkig basisdebuut voor Bengtsson in Zweeds elftal

Rasmus Bengtsson mocht woensdagavond voor het eerst zijn opwachting maken in de basis van het Zweeds elftal uit tegen Turkije. Voor de verdediger van FC Twente de kans om zichzelf te bewijzen tegen over de bondscoach. Die is voor de komende kwalificatiereeks richting het EK van 2016 op zoek is naar een nieuw verdedigingsduo.

Helaas voor Bengtsson ging hij al in de 2e minuut flink in de fout. Hij kwam te laat omhoog om een dreigende voorzet weg te koppen en werd geklopt door de veel hoger inkomende Mevlüt Erdinç. Bengtsson werd in de rust gewisseld.

Zweden kwam in de tweede helft nog wel op 1-1 door een doelpunt van Toivonen, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Turken. Het was Olcan Adin die een half uur voor tijd de beslissende 2-1 binnen werkte.