Onthutsend zwak FC Twente verliest ruim van sc Heerenveen

Gertjan Verbeek heeft zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van FC Twente niet af weten te sluiten met een overwinning. In de Grolsch Veste ging zijn ploeg met maar liefst 0-4 onderuit tegen zijn oude club sc Heerenveen.

Op de overwinning van de Friezen viel niets af te dingen. FC Twente was geen schim van de ploeg die het twee weken geleden PSV in eigen huis zo lastig maakte. De ploeg kwam bijna niet aan opbouwen toe en stond bij rust al met 0-2 achter. Dit had meer kunnen zijn, maar Brondeel hield enkele ballen goed uit zijn doel.[google]

Aan het begin van de tweede helft was Brondeel wederom belangrijk, maar bij de 0-3 ging de doelman opzichtig in de fout. In plaats van de bal gewoon te pakken werkte Brondeel de bal met een sliding uit de 16 meter. De bal kwam voor de voeten van Odegaard die wel raad wist met het cadeautje. FC Twente probeerde nog wel aan te zetten, maar slaagde hier niet in. In de 87e minuut werd het drama compleet toen Verman de 0-4 scoorde. Dit was tevens de eindstand.

Brondeel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Cuevas, Lam, Liendl (46. Tighadouini), Jensen, Slagveer (79. George), Assaidi en Boere