Connect with us

Eerste elftal

Ontlading bij Van der Vall: “Het is natuurlijk geweldig wat er gebeurt”

Gepubliceerd

op

kick-van-der-vall

FC Twente blijft ook komend seizoen actief in de Eredivisie. Toen dit nieuws vanmiddag naar buiten werd gebracht was er even sprake van dolle taferelen bij De Grolsch Veste. De beroepscommissie was het allerlaatste sprankje hoop wat de Tukkers hadden en stelde de club in het gelijk. Tot grote vreugde van clubicoon Kick van der Vall.

“Het is natuurlijk geweldig wat er gebeurt, nadat je een maand geleden nog dacht dat het niet meer haalbaar meer was”, aldus Van der Vall tegen RTV oost. “Het is toch gebleken dat hetgeen wat FC Twente gedaan heeft, netjes gegaan is en op een goede manier.”

De oud-speler spreekt van gerechtigheid, nadat er schoon schip is gemaakt. De voormalig FC Twente-speler vindt dat er sprake is van gerechtigheid, nadat de club schoon schip heeft gemaakt. “Dat vind ik wel”, geeft Van der Vall aan. “Iedereen heeft zijn nek uitgestoken en iedereen heeft ervoor gezorgd dat het voor elkaar kwam. Je kon echt merken dat het één club was.”

Kick van der Vall was samen met Eddy Achterberg de initiatiefnemer van de advertentie in De Telegraaf. Een advertentie die op veel steun kon rekenen, ook vanuit de voetbalwereld. “Dat merkte je ook aan de berichten die je kreeg, ook vandaag nog. Dat is alleen maar positief en heel mooi voor de club. Dat is geweldig voor diegene die het gedaan hebben en voor de hele regio, voor iedereen. Het kon toch ook niet met zo’n stadion dat je hier hebt staan en dat het dan niet doorgaat?”, vervolgt Van der Vall, die er werkelijk waar alles aan gedaan heeft. “We hebben de Europa Cup-finale gespeeld, maar dit was veel heftiger”, besluit hij.

6 Reacties

Plaats een reactie

6 Reacties

 1. Noce

  Aan Tukkerpower : Ik hoop dat we vanaf vandaag een beetje vooruit kunnen kijken en het herstel moet het belangrijkste punt worden in de agenda van FC Twente . Het verleden achter ons laten zover het mogelijk is Wat iedereen of de meesten van de buitenwacht maar niet wil begrijpen is dat we nog een laatste strohalm hebben gekregen van de KNVB zelf die we met beide handen hebben aangepakt . Gelukkig gelukkig heeft de beroepscommissie dit ook gezien anders waren de lampen uitgegaan . Er is veel misgegaan bij Twente onder leiding van Joop en Aldo en volgens mij was er wel genoeg reden om een club terug te zetten naar de JPL ( al zijn de meningen hierover verdeeld en misschien komt het een en ander nog naar buiten ), maar ik zeg dit met voorbehoud , omdat FC Twente immers een laatste kans kreeg die naar afspraak is nagekomen . Dit is toch het allerbelangrijkste ? Zaken die voor 15 december zijn gebeurt zijn bestraft en zaken die na 15 december zijn gebeurt vallen onder het project SCHOON SCHIP MAKEN onder leiding van Onno Jacobs die ons naar mijn mening heeft gered door echt SCHOON SCHIP te willen maken . De Tadic deal is ons ondergang bijna geweest , want al we eerlijk zijn had de toemalige bestuurder van der Belt dit aan de KNVB moeten doorgeven en van der Belt had toen na 15 december de leiding voor een korte tijd en ik geloof dat men uiteraard het wel wist dat als men dit aan de KNVB zou doorgeven dan zou men de licentie verliezen en daarom is dat pas onder Jacobs doorgegeven . Ja …voor mij de enige fout die FC Twente in 6 maanden heeft begaan , maar je moet ook beseffen dat het een TOTALE CHAOS was en pas nadat Onno de leiding nam er langzaam weer aan herstel toekwam met de operatie SCHOON SCHIP MAKEN . Wij zijn echt door het oog van de naald gekropen , maar eerlijk gezegt maakt het mij niet uit hoe we door het oog van de naald zijn gekropen zolang FC Twente maar blijft bestaan en zolang ik en jij naar wedstrijden toe kunnen en het liefst in de eredivisie . Ik heb zin ! om in Augustus naar de Veste te gaan en ik zal mijn longen uitschreeuwen zoals nooit tevoren . Twente voor altijd en net zoals jij zal ik FC Twente verdedigen , maar het moet wel een reden zijn en die was er nml de 15 december afspraken . Wij hebben voor nu gewonnen , werken aan herstel en genieten van de sfeer en wedstrijden in de Veste . Twenteforever !

  18 juni 2016

 2. MC

  Bedankt!! heren, Super ingezet voor deze goede zaak

  17 juni 2016

 3. Tukkerpower

  De club gaat nooit en mag nooit verloren gaan, nooit meer een alleen heerser als Munsterman de leiding geven.

  Al was het alleen maar uit respect voor dit soort iconen en alle grote namen uit het verleden, Jan Jeuring, Willem de Vries, Kalle Oranen, Epi Drost, te veel om op te noemen.

  Het kampioenschap hebben we ook aan Joop te danken en dat zullen we nooit vergeten maar daarna is het voortbestaan door zijn trucs lelijk in gevaar gebracht.

  Langzaam weer bouwen aan een grootse toekomst, ik heb er alle vertrouwen in zolang er nog mensen als Kick , Eddy en vele anderen zich inzetten voor onze mooie club.
  Bedankt jongens.

  17 juni 2016

  • F.Noce

   Mooie woorden Tukkerpower en ik kan me er alleenmaar bij aansluiten . Vaak was jij diegene die humoristisch was met je uitspraken en verdedigde FC Twente . Soms met weinig woorden omdat je pissig en kwaad was en soms met volledige informatie en onderbouwing . Een Twentehart heb jij zeker , zoals ik de laatste tijd saamhorigheid heb gezien tussen FC Twentesupporters die ik nog nooit eerder heb meegemaakt en loop toch ook al 30 jaar mee met Twente . Verder is het idd mooi en vertederend om die iconen te zien strijden voor hun club, omdat zij weten wat die club inhoudt . Toekomst is nog allerminst zeker en wij hebben nog een lange weg te gaan met de FIOD , meetpunten , schulden etc etc etc , maar strijden zullen we tot de laatste snik . Strijden kun je op vele manieren doen en jij Tukkerpower hebt zeker gestreden met nog een paar hier en gelukkig kon ik mijn ei hier ook kwijt . Op naar de toekomst , op naar de Veste .

   18 juni 2016

  • Tukkerpower

   Bedankt Noce, het was een dag om nooit te vergeten en ondanks alles, we hebben het gered. Helaas konden wij hier weinig anders doen als de club blijven verdedigen tegen alle onwetenden, haters en trollen die geen idee hebben hoeveel mensen diep geraakt waren door alles wat er gebeurde met de club.
   Natuurlijk zijn er fouten gemaakt in het verleden maar bijna alles wat er gesjoemeld is werd gedaan om gaten te dichten omdat Joop en Aldo Twente op veel te grote voet lieten leven.

   Wat ons het meest werd aangerekend waren de Doyen contracten, maar in feite was dat een noodsprong om de gaten te dichten en de salarissen te kunnen betalen. De geheime clausules rond komende transfers waren fout, maar dit is geen miljoenenfraude zoals de haters het zo graag willen doen voorkomen.

   De TV gelden is ook een lachertje, juist in de periode waar we het over hebben waren de prestaties van Twente ver onder niveau.

   Met erkenning van alle fouten die er gemaakt zijn blijft er slechts 1 ding als een paal boven water staan, en dat is de toezegging van de schone lei als de zaken op 1 mei geregeld waren.
   Gelukkig heeft de bezwaarcommissie dat in tegenstelling tot de rechter wel ingezien.

   Een paar mensen hebben hier van het begin af aan laten zien onvoorwaardelijk achter de club te staan in goede en in slechte tijden en ik mag wel zeggen dat jij daarin ook steeds het voortouw nam en vanuit je clubhart de zaak hebt verdedigd.

   Op naar betere tijden, we komen er weer bovenop.

   Bedankt

   18 juni 2016

Laatste Nieuws

joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-2022 joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws2 uur ago

Vrouwen-trainer Pot kritisch op KNVB vanwege ’te snelle’ uitbreiding eredivisie

Vorig seizoen speelden er nog negen clubs in de Vrouwen Eredivisie. Dit seizoen zijn Fortuna Sittard en Telstar erbij gekomen...

ron-jans-tevreden-twente-psv-grolsch-veste-2022 ron-jans-tevreden-twente-psv-grolsch-veste-2022
Eerste elftal15 uur ago

Jans blikt terug op hoogtepunt tot nu toe: “PSV kwam nog goed weg met deze uitslag”

Tijdens de vierde speelronde van de eredivisie stond er direct een kraker op het programma. FC Twente ontving PSV in...

limnios-vieren-nec-twente-goffert-nijmegen-2022 limnios-vieren-nec-twente-goffert-nijmegen-2022
Eerste elftal16 uur ago

Limnios krijgt nieuwe kans bij 1. FC Köln: “Hij behoort tot onze plannen”

Afgelopen seizoen werd linksbuiten Dimitris Limnios door FC Twente gehuurd van 1. FC Köln. Aan het einde van het seizoen...

Eerste elftal18 uur ago

Video: Andersen geeft assist tegen wereldkampioen en stunt bijna

Joachim Andersen werd in 2013 op zeventienjarige leeftijd door FC Twente overgenomen van FC Midtjylland voor 670.000 euro. De centrale...

renate-jansen-fc-twente-vrouwen-rouwband renate-jansen-fc-twente-vrouwen-rouwband
FC Twente Nieuws19 uur ago

Aanvoerster Jansen looft vechtlust: “Het vuurtje is aan bij ons”

FC Twente Vrouwen won zondagmiddag de topper tegen titelconcurrent Ajax. Het werd 3-1 in De Grolsch Veste. Suzanne Giesen, Caitlin...

marisa-olislagers-suzanne-giesen-caitlin-dijkstra-doelpunt-goal-juichen-fc-twente-ajax-de-grolsch-veste-vrouwen-eredivisie-2022-2023 marisa-olislagers-suzanne-giesen-caitlin-dijkstra-doelpunt-goal-juichen-fc-twente-ajax-de-grolsch-veste-vrouwen-eredivisie-2022-2023
FC Twente Nieuws19 uur ago

FC Twente Vrouwen neemt koppositie over met overwinning op titelconcurrent Ajax

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de belangrijke topper tegen titelconcurrent Ajax. In De Grolsch Veste, waar...

bryan-ruiz-juichend-costa-rica-belgie bryan-ruiz-juichend-costa-rica-belgie
FC Twente Nieuws20 uur ago

WK-droom Ruiz blijft in leven door miraculeuze overwinning Costa Rica

Bryan Ruiz had nog twee laatste dromen voordat zijn carrière stopt. Hij wilde nog graag een prijs pakken met zijn...

olislagers-twente-vrouwen-ajax-finale-supercup-2022 olislagers-twente-vrouwen-ajax-finale-supercup-2022
FC Twente Nieuws21 uur ago

FC Twente Vrouwen – Ajax wordt LIVE uitgezonden op ESPN 1

Het is zover. FC Twente Vrouwen gaat vanmiddag de absolute kraker spelen tegen Ajax. Om 12:15 uur wordt afgetrapt in...

supercup-2022-vrouwen-twente-ajax-doelpunt-vieren supercup-2022-vrouwen-twente-ajax-doelpunt-vieren
FC Twente Nieuws22 uur ago

Opstelling: Twee wijzigingen bij FC Twente Vrouwen voor topper tegen Ajax

Het is bijna zover. Om 12:15 uur speelt FC Twente Vrouwen de topper tegen Ajax in eigen huis. Bij het...

victoria-pelova-actie-caitlin-dijkstra-super-cup-de-grolsch-veste victoria-pelova-actie-caitlin-dijkstra-super-cup-de-grolsch-veste
FC Twente Nieuws23 uur ago

Ajax-speelsters kijken vol vertrouwen uit naar ‘eerste finale’ in de Veste

Vandaag staat er een cruciale wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma. FC Twente Vrouwen ontvangt Ajax in...