Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ontslag Hake financieel verantwoord: “Geld dat we niet hebben, geven we niet uit”

Ontslag Hake financieel verantwoord: “Geld dat we niet hebben, geven we niet uit”

Met een contract dat nog tot medio 2019 doorliep, werd René Hake de laan uitgestuurd bij FC Twente. Bij de Enschedeërs gaat het financieel voorlopig nog niet van een leien dakje en dus vraagt de achterband zich af of zo’n ontslag financieel wel te verantwoorden is. Twente, Verenigt! legde deze vraag voor aan de directie.

“De trainerswissel is een maatregel die rechtstreeks betrekking heeft op onze corebusiness: voetbal. Deze maatregel past binnen de financiële kaders”, aldus de directie. “We sturen op liquiditeit. Dat blijven we doen. Geld dat we niet hebben, geven we niet uit. Deze maatregel betekent wel dat we op andere terreinen geplande investeringen naar achteren moeten schuiven. We maken dus andere keuzes ten behoeve van deze maatregel binnen onze corebusiness.”

Verbeek

“Gertjan Verbeek vervult naast de rol van hoofdtrainer ook de rol van technisch manager”, gaat het bestuurlijk orgaan verder. “We willen zijn ervaring en kennis namelijk breder inzetten dan alleen binnen het eerste elftal. Bijvoorbeeld ook binnen de academie en de scouting, waarbij wij als directie de statutaire verantwoordelijkheid blijven dragen. FC Twente is nog steeds volop in opbouw en we zijn ervan overtuigd dat een zwaargewicht als Gertjan een belangrijke rol in die verdere opbouw kan spelen. We zullen daarin nauw met elkaar samenwerken.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op