Ook voormalig topscheidsrechter geeft Manschot veeg uit de pan

Afgelopen zondag won FC Twente in de eigen Grolsch Veste met 2-1 van Vitesse. Toch had die uitslag hoger uit kunnen vallen. FC Twente leek op slag van rust namelijk op 2-0 te komen door een doelpunt van Yaw Yeboah, die even aan de aandacht van zijn tegenstander was ontsnapt na een snel genomen vrije trap van Mateusz Klich. Tot ieders verbazing werd het doelpunt echter volstrekt onterecht afgekeurd door Jeroen Manschot, de scheidsrechter van dienst.

[google]Ook voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende vond het bizar dat het doelpunt werd geannuleerd door de arbiter. "De beelden zijn kraakhelder. Dit was een goal", aldus Van der Ende in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Gelukkig zag de scheidsrechter het zelf ook in en heeft hij z'n excuses aangeboden in de rust."

Van der Ende is van mening dat een videoscheidsrechter had kunnen voorkomen dat het doelpunt van FC Twente ten onrechte zou worden afgekeurd. De in 2004 verkozen 'Scheidsrechter van de Eeuw' is echter ook van mening dat dan de gele kaart van verdediger Dejan Trajkovski, die in de tegenstoot aan de noodrem trok door zijn tegenstander van achteren neer te halen, opnieuw onder de loep zou worden genomen. Die situatie zou bij het goedkeuren van de treffer van FC Twente echter nooit plaats hebben gevonden.