Oosterwijk laat voeten spreken na bewogen week

Het zat Jari Oosterwijk niet mee deze week. Afgelopen zondag hoorde hij van zijn trainer (Stijn Vreven, red.) dat hij niet in de basis stond tijdens het treffen met FC Dordrecht op maandag. Dit schoot hem in het verkeerde keelgat. Hij reageerde naar mening van Vreven te fel en dus werd hij uit de selectie gezet. De volgende dag nam de Belgische oefenmeester zijn pupil weer in genade. Gisteren speelde NAC thuis tegen RKC Waalwijk en de van FC Twente gehuurde spits begon opnieuw op de bank.

[google]Na amper 2 minuten gespeeld te hebben, kwam de ploeg uit Breda alweer met 10 man te staan na rood voor Verbeek. Hier profiteerde RKC van door in de 19e minuut op voorsprong te komen. Kort daarna trok NAC de stand alweer gelijk via Dessers. Nog in de eerste helft wisten de Waalwijkers opnieuw op voorsprong te komen (1-2). In de 71e minuut kreeg Jari Oosterwijk zijn invalbeurt waar hij ongetwijfeld lang op gewacht had. Vrijwel meteen liet hij blijken van waarde te zijn; nog geen twee minuten in het veld maakte hij de 2-2.

Ondanks de treffer van Oosterwijk ging RKC er met de winst vandoor. Twee minuten na de treffer van de boomlange spits kwam de club uit Waalwijk alweer op voorsprong en bepaalde zo de eindstand. De verhuurperiode van Oosterwijk kan, op zijn akkefietje met Vreven na, op z'n zachtst gezegd succesvol genoemd worden. De 21-jarige spits scoorde tot nu toe in elke wedstrijd die hij meedeed en loopt dus 1-op-1. Het is voor de jonge aanvaller te hopen dat hij deze vorm vast kan houden in Breda.