Op alle fronten pijnlijk afgetroefd

In de eerste wedstrijd in de play-offs voor deelname aan het Europees kampioenschap in 2015 is Jong Oranje in Alkmaar tegen een pijnlijke nederlaag (2-0) aangelopen. Plaatsing voor het EK is ook belangrijk voor eventuele plaatsing voor de Olympische Spelen in Brazilië.

Jong Oranje, dat met de FC Twente-spelers Ebicilio en Castaignos in de basis begon, startte uitstekend met een gigantische kans voor laatstgenoemde.
Hierna had Jong Portugal in grote gedeelten van de eerste helft het beste van het spel. Dit had een aantal hachelijke momenten voor het doel van Walter Hahn tot gevolg. In de laatste minuut ging het dan uiteindelijk mis, toen Feijenoordspeler Van Beek een Portugal-speler in het strafschopgebied onderuit haalde. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Oliveira.
In de tweede helft waren de Portugezen zo mogelijk nog sterker. Op alle fronten werd Jong Oranje afgetroefd en het tweede doelpunt was dan ook een kwestie van tijd. In de 82e minuut soleerde Carlos Mané door de verdediging en liet de uitblinkende doelman Hahn kansloos.

[google]In een reactie vlak na afloop zei aanvoerder Rekik tegen Toine van Peperstraten van Fox Sports-Live dat Portugal zeer terecht heeft gewonnen, omdat Portugal veel meer duels won en daardoor de wedstrijd kon winnen. Bondscoach Adrie Koster over de wedstrijd: "Zij hebben veel kwaliteit in de groep. Toch vind ik dat Jong Oranje meer als ploeg heeft gespeeld in vergelijking met de laatste wedstrijden. Maar de realiteit is dat ik niet kon beschikken over de beste spelers, omdat het grote Oranje leading is in deze."

In de 89e minuut moest Luc Castaignos geblesseerd het veld verlaten. De aard van de blessure is op dit moment nog niet bekend, hoewel het volgens hem zelf er op lijkt dat het hier om een lichte hamstring-blessure zou kunnen gaan. Of hij moet afhaken bij Jong Oranje wordt morgen bekeken.