Nieuws

Op trainingskamp: "We nemen altijd Hollandse kaas en pindakaas mee"

Op trainingskamp: "We nemen altijd Hollandse kaas en pindakaas mee"

FC Twente is neergestreken in het Spaanse San Pedro de Pinatar om van 3 tot 9 januari te trainen. De afgelopen seizoenen koos het team, toen nog onder leiding van Alfred Schreuder, ervoor om in Nederland te blijven. Nu is dat dus anders. Wat niet anders is, is de kok die de Tukkers meenemen op trainingskamp. Dat is al meer dan 40 jaar Jacques Bosch, die een dag van te voren al in Spanje aanwezig was om de koks van het hotel te instrueren.

"Als de spelers na zo’n reis in het hotel komen willen ze het liefst zo snel mogelijk eten", vertelt Bosch op de clubwebsite. "Dan moet je voorbereid zijn en alles klaar hebben staan. Wanneer je een paar dagen eerder afreist dan kun je ook alles doornemen met de Spaanse collega’s", vertelt de 68-jarige kok die het verder belangrijk vindt om buitenlandse koks in hun waarde te laten en slechts sturing te geven.

enschede-053-tukker-life

Pindakaas

"De keuken waar je inkomt is hun domein en ieder land heeft haar eigen cultuur, die moet je respecteren." Toch is niet alles mogelijk weet ook Bosch. "Zo nemen we altijd Hollandse kaas mee en andere typisch Nederlandse producten, zoals pindakaas en soms ook koffiemelk. Tegenwoordig kun je via de e-mail snel contact leggen, dat is heel wat makkelijker dan vroeger."

Voor de jongens

Meer dan 40 dienstjaren en 30 landen verder heeft de kok het nog altijd naar zijn zin bij de club uit Enschede. Hij werkt al tien jaar niet meer, maar heeft nog veel over voor de club. "FC Twente spreekt me nog altijd erg aan en ik vind het leuk om voor de jongens werkzaam te zijn. Zo lang ik het nog kan en leuk vind wil ik het graag blijven doen."

Foto: © FC Twente 2010 - 2016

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties