Opgeleefde Oosterwijk scoorde eerste seizoenshelft meer veldgoals dan Boere

Na zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk in de TOTO KNVB Beker, besloot Pusic Oosterwijk wederom een kans te geven in de punt van de aanval. De oefenmeester passeerde clubtopscorer Tom Boere en zag dat zijn keuze goed uitpakte. Oosterwijk scoorde vlak na rust op fraaie wijze de 2-0, hetgeen tevens de eindstand was.

"Ik kapte naar binnen, omdat de bal te zacht was om voorlangs te snijden. Ik raakte ‘m goed”, aldus een nuchtere Oosterwijk na afloop in gesprek met Fardau Wagenaar van de TC Tubantia. "Ik heb een aardige comeback gemaakt”, vervolgt de spits die naast zijn eigen doelpunt genoot van de uitstekende sfeer in de Grolsch veste. "Vandaag was de sfeer weer zo mooi in het stadion.”

Oosterwijk gaat de winterstop in met vijf doelpunten achter zijn naam. Al deze treffers waren veldgoals. Deze scoorde hij in 14 wedstrijden waarvan hij slechts vier keer mocht starten in de basis. Gemiddeld had Oosterwijk 110 minuten nodig per doelpunt.

De teller van de concurrent Tom Boere staat na 19 optredens op negen doelpunten. Hiervan scoorde hij vier veldgoals, één minder dan Oosterwijk. De overige vijf kwamen voort uit strafschoppen. De Zeeuw startte 16 keer in de basis en viel drie keer in. Gemiddeld had de clubtopscorer 156 minuten nodig per doelpunt.