Twente Insite

FC Twente Nieuws

Opinie: Is het eredivisieseizoen al afgelopen?

Opinie: Is het eredivisieseizoen al afgelopen?

Is het eredivisieseizoen al afgelopen?

Dat is de vraag die ik stel aan al degenen in media, op sommige burelen bij FC Twente, aan praattafels en in voetbalkantines die de laatste vier wedstrijden overslaan. Ik zie/lees/hoor vooral gespeculeer over het nieuwe seizoen als FC Twente in de Jupiler League speelt. Althans, dat is dan het uitgangspunt van al die praat en tekst.

Zojuist nog zag een poll op de website FC Twente Insite. Blijf jij FC Twente trouw als seizoenkaarthouder bij degradatie naar de eerste divisie?
Dat vraagt de redactie aan de lezers. Is het al zover? Ergens anders las ik speculaties over welke spelers er verkocht gaan worden, over hoeveel minder budget de club kan hanteren in de Jupiler League/eerste divisie of wie er dan van de directie ontslagen moet worden. Jan van Halst zegt ergens: “FC Twente kan de eerste divisie overleven.” Enzovoort. Is het varken al geslacht? Hebben de strijders hun geweren al ingeleverd?

Nee dus, het is nog niet zover. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen. Ik weet ook wel dat het spel van dit elftal niet hoopgevend is, maar stel dat ze de geest krijgen, de handen ineenslaan en met een onvermurwbaar gemoed de laatste vier wedstrijden proberen te winnen.

Kijk even naar Sparta. Wat zegt spits Michiel Kramer in VI. Ik citeer: “Als wij degraderen, verliest de helft van de mensen bij Sparta zijn baan. Wie dat op zich laat inwerken, begrijpt wat voor druk degradatievoetbal met zich meebrengt.” Hij vertelt dat heel Sparta maar met één ding bezig is en dat is met de handhaving in de eredivisie.

Bij FC Twente is men al bezig met de eerste divisie. Het is voor al die duizenden fans en sympathisanten van de club te hopen dat de spelersgroep + technische staf nog gelooft in handhaving en navenant handelt. Onvermurwbaar!!

Gijs Eijsink
Journalist

Foto: Orange Pictures

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Hans WallinIkke Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans Wallin
Gast
Hans Wallin

Merkwaardig dat niemand zich afvraagt of VVV en PEC in de laatste wedstrijd wel hun sportieve plicht deden,en er wel alles aan gedaan hebben om kort voor het einde de 2-2 stand tegen Sparta resp RODA vast te houden..

Ikke
Gast
Ikke

En zo is het. It ain’t over ‘til it’s over.