Opluchting: "Dit zou wel eens een cruciale goal kunnen zijn"

[google]FC Twente Vrouwen heeft gisteren voor het eerst in de historie een wedstrijd weten te winnen in het eindtoernooi van de Champions League. In de eigen Grolsch Veste werd woensdagavond Sparta Praag met 2-0 verslagen waardoor de Tukkers met één been in de volgende ronde staan. De doelpunten kwamen pas laat in de wedstrijd. In de 79e minuut was het Waldus die de score opende waarna Roord het in de blessuretijd afmaakte door middel van een fraaie vrije trap.

"Dit zou wel eens een cruciale goal kunnen zijn", laat Roord na de wedstrijd weten in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "Normaal gesproken moet dit genoeg zijn." De wedstrijd zelf zelf moet snel worden vergeten want het was allesbehalve reclame voor het vrouwenvoetbal. "Ik kan me voorstellen dat de tv-kijkers na de eerste helft zijn weggezapt", aldus een realistische Roetgering die naar eigen zeggen nog nooit zo slecht heeft gespeeld met FC Twente.

Volgende week wacht in Praag de return. Met twee doelpunten voorsprong en geen tegentreffer lijkt de volgende ronde binnen handbereik.