Opmerkelijk: FC Twente probeert uitslag oefenduel verborgen te houden

Zoals afgelopen week door de club zelf werd aangekondigd speelde FC Twente zaterdag twee oefenwedstrijden. 's Ochtends werd gespeeld met een combinatie-elftal tegen hoofdklasser Katwijk (3-3) en 's middags stond een geheime oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander en locatie zouden, in eerste instantie om veiligheidsredenen, geheim moeten blijven. Een twitterende scheidsrechter onthulde echter dat de geheime tegenstander VfL Osnabrück was.

[google]Voor FC Twente was dat reden om behalve het publiek ook de pers te weren bij het duel, meldt TwenteSport. Dat was ook de reden dat er nergens updates te volgen waren van de wedstrijd. Maar niet alleen via de (sociale) media was de wedstrijd niet te volgen, ook FC Twente zélf wilde niks bekend maken over de wedstrijd. Dit ging zelfs zo ver dat de club niet eens de uitslag van de oefenwedstrijd (0-0) via de officiële clubkanalen bekend wilde maken.

Tegenstander VfL Osnabrück deed dit wel. Op de website van de club was een kort wedstrijdverslag te lezen, waarin stond dat de eerste helft gelijk opgaand was en dat FC Twente veel wisselde. Na rust hadden de Duitsers de overhand en werd een doelpunt van de bezoekers wegens buitenspel afgekeurd. Dit verslag verdween echter na enkele tijd weer van de website, vermoedelijk op aandringen van FC Twente.