Oppermachtig FC Twente wint van Sparta en ziet FC Den Bosch punten verliezen

FC Twente heeft vrijdagavond een mega dreun uitgedeeld aan Sparta. Op bezoek bij de Rotterdammers wonnen de Tukkers met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Boere, Bijen en Vriends (eigen doelpunt). De ploeg zag daarnaast concurrent FC Den Bosch twee dure punten verspelen tegen FC Volendam en is nu zes punten los van de Bosschenaren.

FC Twente startte vol vertrouwen aan de wedstrijd en kreeg in de 8e minuut de eerste grote kans. Boere gaf de bal goed af aan Aitor die zijn inzet nipt gered zag worden door de doelman van Sparta. In de 18e minuut was het dezelfde Aitor die de doelman bijna verraste met een afstandschot, maar de inzet werd met moeite verwerkt tot een corner. Uit diezelfde corner ontstonden weer twee grote kansen voor FC Twente, maar twe keer lag Kortsmit in de weg.

In de 22e minuut kreeg FC Twente loon naar werken. Hamdaoui kreeg een penalty welke werd verzilverd door clubtopscorer Tom Boere. Het was een discutabele strafschop want de overtreding werd ingezet buiten de zestien meter. De vreugde in het uitvak was er niet minder om.

Na de 1-0 van de Tukkers kwam er meer druk van Sparta. Het resulteerde in enkele kleine kansen, maar was FC Twente dat vak voor rust de 2-0 scoorde. Het was Bijen die de bal het laatste zetje gaf.

Na rust ging FC Twente door en scoorde het in de 51e minuut de 3-0. Het doelpunt leek te zijn gescoord door Boere, maar de beelden wezen uit dat Sparta verdediger Vriend de bal als laatste raakte.

Na een uur spelen was het Fred Friday die debuteerde in het shirt van FC Twente. Hij mocht invallen voor de maker van de 1-0, Tom Boere. Ook Laukart kreeg speelminuten. Hij mocht in de 68e minuut invallen voor Hamdaoui.

In de 77e minuut was er nog een hoofdrol voor Drommel. Hij keerde op fraaie wijze een pegel vanaf de rand van het strafschopgebied. Een minuut later werd Oosterwijk naar de kant gehaald voor Assaidi. Heen en weer gebeurde er nog wel wat, maar het bleef uiteindelijk bij 3-0.

Drommel, Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Brama, Smith, Hamdaoui (68. Laukart), Aitor, Oosterwijk (78. Assaidi) en Boere (61. Friday)